Dabarprisijungę:
188 228
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Vasaros romanai: karštas nuotykis ar iliuzija?

 

Saulė, jūra, kasdieniais rūpesčiais neapkrautos mintys ir noras išbandyti kaip įmanoma daugiau naujų potyrių... Daugeliui žmonių atrodo, kad atostogos – tiesiog tobulas metas užmegzti trumpą vasaros romaną. Vis dėlto, pasinėrus į siautulingą meilės sūkurį, riba tarp smagaus nuotykio ir visiško jausmų chaoso tampa labai plona.

 

Vilioja galimybė išlaisvinti savo fantazijas

Tiek santykius ar šeimą kuriantys, tiek laisvi, niekam neįsipareigoję asmenys į trumpalaikius vasaros nuotykius pasineria vedami panašių paskatų. Didžioji dalis keliaujančių pailsėti kažkur toliau nutuokia, kad jų gali laukti romanas, pasąmoningai ruošiasi tam.

Paprastai tokiam sprendimui įtakos turi gyvenimo būdas arba neišsipildę troškimai. Vieni žmonės tiesiog negali gyventi be dinamikos: jiems reikalingi iššūkiai, juos įtraukia naujo susižavėjimo atnešamas jaudulys, nenuspėjamumas. Nepaisant to, ar jie jau turi ilgalaikį santykį su kitu žmogumi, ar ne, šie keliautojai aistrą žadinančius vasaros nuotykius priima kaip savaime suprantamą atostogų dalį ir dėl to pernelyg nesigraužia.

Vasaros romanui pasiryžta ir tie, kurių dėl vienokių ar kitokių priežasčių netenkina esama santuokinė padėtis. Rutina, įtampa darbe ir namuose, poreikių neatitinkantis seksualinis gyvenimas ar slaptų fantazijų varžymasis prieš antrą pusę ilgainiui subrandina mintį užmegzti spontanišką artimesnį ryšį.

Turbūt labiausiai vilioja galimybė susikurti visiškai kitokią tapatybę, atverti savybes, kurios kasdienybėje yra užgniaužiamos. Žinodami, kad yra toli nuo namų, žmonės atsipalaiduoja, leidžia sau išlaisvinti vidinį „aš“, lengviau pasineria į naujus, neišbandytus seksualinius žaidimus.

 

Būtina nusistatyti taisykles

Nors vasaros romano magija – spontaniškumas, atsipalaidavimas ir negalvojimas apie rytojų, pernelyg atitrūkus nuo realybės, gali tekti skaudžiai nudegti. Užmezgant romaną tikrai nesitikima, kad jis išsirutulios į kažką daugiau, tačiau labai dažnai susižavėjimas perauga į stipresnius jausmus, partnerį įsimylima. Deja, vien tik aistra paremtas ryšys retai kada virsta rimta draugyste, todėl svarbu nusistatyti tam tikras taisykles, kurios padės neperžengti ribos.

Visų pirma, turite nepamiršti, kad gerai nepažįstate žmogaus, su kuriuo nusprendėte pasinerti į nuotykį. Kaip ir bet kurių kitų santykių, romanų pradžia pasižymi vadinamuoju medaus mėnesio sindromu, kuomet dar nespėjo atsiskleisti blogosios partnerio savybės, jus į priekį veda ne gilūs jausmai, o fizinė trauka. Kad atostogos neapkarstų ir netaptų tikra jausmų drama, pasistenkite tiesiog puikiai praleisti laiką ir nebandykite geriau pažinti vienas kito, gilintis į asmeninį gyvenimą. Juk ateityje iš šio romano norėsite prisiminti saldžius bučinius ir karštas naktis, o ne išsiskyrimo skausmą...

Taip pat reikėtų pasistengti neidealizuoti savo romano sąjungininko ir nepuoselėti tuščių iliuzijų. Paprastai nuotykis perauga į įsimylėjimą todėl, kad žmones neatskiria aplinkybių nulemtų charakterio savybių nuo tikrųjų. Natūralu, kad per atostogas visi elgiasi laisviau, yra atsipalaidavę, linksmi, pasiryžę viskam. Tiesa ta, kad tuos pačius žmones sutikę savo kasdienėje erdvėje, greičiausiai jų nė nepastebėtumėte. Tad jei grįžę namo pajusite nostalgiją ir norą pratęsti bendravimą, prisiminkite, jog ilgitės ne to žmogaus, o neįpareigojančios aplinkos.

 

Romanas be pasekmių – ne kiekvienam

Kad ir kaip norėtųsi tikėti, kad patenkinus fizinius troškimus ar tam tikrą dėmesio stoką, jausitės geriau, dažnai nutinka atvirkščiai. Vienišais jautęsi žmonės po romano tampa dar liūdnesni, partnerius vieną po kito keitę ilgainiui nebejaučia pasitenkinimo ir nebesugeba užmegzti ilgalaikio santykio, o bandę nors trumpam pabėgti nuo problemų santuokoje, jaučia kaltę ir graužatį, kuri tik dar labiau apsunkina esamą situaciją.

Prieš bandydami pradėti bet kokį ryšį su kitu žmogumi, turite išsiaiškinti, ar problema neslypi kur kas giliau, ir ar mokėsite suvaldyti tokias stiprias emocijas, jus užgriuvusias vienu metu. Reikėtų nepamiršti ir to, jog pasitaiko atvejų, kai romanui pasirinktas žmogus nepateisina lūkesčių, todėl tenka labai smarkiai nusivilti, krenta savivertė, seksualinis alkis.

Taigi, norint turėti nuostabias atostogas, kurias leisite išskirtinėje draugijoje, viduje turite būti visiškai laisvi ir nepriklausomi arba labai brandūs, savo veiksmus apgalvojantys ir už juos atsakantys žmonės. Įvertinus situaciją ir jai pasiruošus psichologiškai, gali būti, kad praleisite puikų laiką ir ši vasara taps viena įsimintiniausių jūsų gyvenime.

Paskelbta: 2017.06.05