Dabarprisijungę:
188 272
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

5 kelių eismo taisyklės, kurios pravers santykiuose

Kelyje – kaip ir santykiuose, dažnai susiduriame su netikėtais posūkiais, nepatikimais vairuotojais ar ženklais, kurių nepaisome. Ir nors manoma, kad vyrai turi greitesnę reakciją bei geresnius automobilio valdymo įgūdžius, santykių vairą į rankas perimti linkusios moterys. Vis dėlto, norint kad kelias nedulkėtų, reikalingos dviejų žmonių pastangos.
Nepatikėsite, tačiau daugelį kelių eismo taisyklių galima pritaikyti ir gyvenime, ypač – santykiuose. Tai tik įrodo, kad tam tikros tiesos mūsų galvose tiesiog užprogramuotos – tereikia nepamiršti jomis vadovautis bei suprasti, kad kelyje esate ne vieni.

1 taisyklė – užsisekite saugos diržą

Vos įsėdę į automobilį, mes užsisegame saugos diržą. Šį veiksmą atliekame ne tik todėl, kad tai viena pagrindinių kelių eismo taisyklių, bet ir siekdami užtikrinti saugumą bei išvengti nelaimių. Tačiau tenka pripažinti, kad pasinėrus į santykius, žmonės pamiršta bet kokias saugumo priemones. Tai ypač būdinga ilgai kartu gyvenančioms poroms, kurios mano, kad gali nustoti puoselėti ir saugoti santykius bei elgiasi galvodamos tik apie save. Patariame nepamiršti šios taisyklės ir išsakant kritiką pagalvoti, ar tai neįsižeis jūsų mylimojo, prieš priimant sprendimą, paklausti jo nuomonės ir užuot nurodinėjus, išsiaiškinti, ko antroji pusė nori iš tikrųjų. Toks saugos diržas santykiuose jus tikrai apsaugos nuo bereikalingų barnių, nejaukių tylos pauzių ar nepagarbos vienas kitam.

2 taisyklė – neviršykite greičio

Didelis greitis gali atnešti katastrofą ne tik kelyje, bet ir santykiuose. Viena dažniausiai daromų klaidų – per didelis skubėjimas. Poros įsimyli ir taip dega aistra, kad netrukus kartu apsigyvena, sukuria šeimą ir, deja, žingsniuoja skyrybų advokato kabineto link. Reikia suvokti, kad pora turi išgyventi kiekvieną santykių etapą: susižavėjimą, įsimylėjimą, norą būti kartu, šeimos planus ir kasdienę rutiną. Įsivaizduokite, kad vos pradėjus žiūrėti filmą, kas nors jį prasuktų ir paliktų tik pabaigą... Būtų neįdomu, tiesa? Todėl praleidus pačią santykių pradžią ir peršokus tiesiai į šeimos kūrimą bei rutiną, poros jaučia tam tikrų jausmų ar išgyvenimų trūkumą, kuris verčia to ieškoti kitur. Laikykitės saugaus santykių greičio ir tikslą pasieksite pačios geriausios būklės transporto priemone bei laimingais jos pakeleiviais!

3 taisyklė – paisykite ženklų

Vos tik pradedame vairuoti – atidžiai stebime kiekvieną kelio ženklą ir paisome jame duotų nurodymų. Tačiau atsiradus įgūdžiams ir įpratus tai daryti, pradedame jų nė nepastebėti. Tokia pat situacija vyrauja ir esant ilgalaikiuose santykiuose. Pradžioje partneriai stengiasi vienas kitam įtikti, pastebi antros pusės siunčiamus signalus ir tenkina visus jos troškimus. Deja, po kurio laiko daugelis porų pradeda nebepastebėti mažų, tačiau be galo mielų smulkmenų ir visą mylimojo elgesį priima kaip savaime suprantamą. Vertėtų atidžiai stebėti kiekvieną gražų gestą ir už jį tinkamai atsidėkoti. Kitu atveju, galite pražiopsoti kelio ženklą, kuris veda į gražų ir laimingą gyvenimą.

4 taisyklė – venkite staigių posūkių

Staigus posūkis – tikras išbadymas net ir geram vairuotojui. Jo metu svarstote, ar suvaldysite automobilį, ar nevažiuojate per greitai, ką darysite tokiu atveju, jei jūsų transporto priemonė atsidurs griovyje ir ar greitai sulauksite pagalbos... Staigūs, nenumatyti pokyčiai gali tapti ir griūnančių santykių priežastimi. Taip atsitinka, kai vos susipažinę, žmonės neparodo tikrojo savo veido ir bando iškelti tik gerąsias savybes. Žinoma, visiems norisi padaryti puikų pirmąjį įspūdį, bet jei draugaujate jau kurį laiką, turite būti sąžiningi ir atviri. Juk visą gyvenimą nevaidinsite, o vieną dieną muilo burbului sprogus ir jums tapus visai kitu žmogumi, priversite partnerį gerokai susimąstyti, ar jis nori būti su jumis. Kaip ir prieš kiekvieną staigų posūkį – turite prilėtinti greitį ir tam paruošti automobilį. Tą patį darykite ir santykiuose – po truputį atsiverkite ir supažindinkite mylimąjį su savo ydomis, bandykite jas kartu įveikti. Pasirinkus tokį vairavimo būdą, kiekvieną posūkį įveiksite saugiai ir lėtai.

5 taisyklė – keiskite alyvą

Kad variklis dirbtų kaip pridera, karts nuo karto turime pakeisti alyvą. Santykių alyva – tai aistra ir romantika, kurią dažnai užgožia rutina. Bent kartą į savaitę suruoškite romantišką vakarienę, kartu keliaukite į renginius ar tiesiog žvelkite į žvaigždes. Žinoma, tokį vakarą būtina užbaigti miegamajame, nestokojant fantazijos ir įvairių žaidimų, kurie santykiams suteiks dinamikos, reikalingos pažadinti savo jausmus. Artumui pajausti būtini prisilietimai, bučiniai, malonios emocijos. Tai padeda atsikratyti neigiamų minčių, po audringos meilės nakties grįžta visi sentimentai ir jausmai, kuriuos puoselėjate antrai pusei. Patikėkite, jei pasirūpinsite kokybiška ir tinkama alyva, jūsų santykių variklis neužges dar ilgai.

Paskelbta: 2016.09.16