Dabarprisijungę:
154 154
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Ant bedugnės krašto...

Klausimas:
Turiu rimtą bėdą ir esu visiškoje neviltyje... Prieš 3 mėnesius išsiskyriau vaikinu. Kiek iniciatyva ar kaltė tai buvo? Nežinau. Gal abiems jau reikėjo laisvės. O gal mums taip tik tuomet atrodė. Kaip bebūtų - man dabar be proto sunku. Nes aš taip ilgiuosi savo eks... Perskaičiau jau šimtus milijonų straipsnių apie išsiskyrimą ir priemones, kaip atsigauti po tokios situacijos. Bet niekas nesikeičia. Socialiniame tinklapyje dažnai pamatau, kad mano eks linksminasi su draugais ir naujomis draugėmis klubuose, vakarėliuose. O aš kaip kvailė skęstu ašarų jūroje... Nebegaliu taip... Prašau, padėkite.

Atsakymas:
Laba diena, 
iš laiško sprendžiant - išsiskyrimas buvo jo iniciatyva. Ką reiškia išsiskyrimas energetiškai? Tas, kuris palieka - tarsi išplėšia širdies gabalą iš jo širdies, nes širdys buvo sujungtos energetiniu ryšiu. Jis, jeigu su tuo nieko nedaryti, tą širdies dalį nešiojasi, o tam, iš kurio ji buvo išplėšta - siaubingai skauda... Deja, bet greito būdo kaip užgydyti tą žaizdą nėra. Jūs tikriausiai suprantate, kad viskam reikia laiko, ir kartais jo turi praeiti ne tiek mažai kaip norėtųsi. Viskas priklauso nuo prisirišimo stiprumo ir darbo su savimi.
Visų pirma, kad iš šio įvykio gauti naudos, reikia suprasti, ką Jus mokė šis ryšys. Ne, tai nėra šita pamoka, kuri atrodo skaudančiai širdžiai "daugiau niekada nepasitikėti vyrais ir pan.". Pirma pamoka - tai atleidimo. Be šito pirmo laiptelio toliau bus sunku eiti, nes kaupsis nuoskaudos ant vyrų, kaip vyrų giminės... Atleidimas lengviau vyksta kai supranti, ką naudingo Jus ši situacija išmokė. Pati atleidimo pamoka - jau gali būti neįkainojama patirtis, nes kas moka atleisti (t.y. priimti aplinkybes ir situacijas, žmones tokiais kaip jie yra) gyvena ilgiau ir laimingiau. 
Sekantis laiptelis - atsiprašymas. Nes jam šiuo metu taip pat nėra lengva. Supraskite, nešiotis kažkieno nuolat kraujuojančią širdį... Tai sunku, bet ne taip skauda. Todėl jis gali linksmintis su kitomis, mėgautis gyvenimu. Bet sekantys santykiai, kaip taisyklė, vystosi dar sudėtingesni, sekantys dar... Todėl paliktam iš tikro nėra taip sunku laiko perspentyvoje, kaip palikusiajam. Kadangi didžioji dalis Karminės naštos tenka palikusiajam. Tad atsiprašyti galima (savęs ir jo) už tai, kad Jūs dar nebuvote tokia moteris (mergina), su kuria galima sukurti tvirtus ilgalaikius santykius. Tai vidinis darbas, nebūtina to sakyti jam tiesiogiai. Ir neskubėsite užmegzti sekančių santykių. Supraskite, kol širdelė kraujuoja, kokia meilė gali ten patekti? Jokia. Kokią meilę galite dabar duoti - jokios. Todėl reikia laiko, kad viskas sugytų. Bet tai tikrai sugys.
Sekantis laiptelis - atleisti sau. Visų pirma, kad nebuvote tobula, ir kad pasirinkote netobulą. Visada prisiminkite traukos dėsnį - pritraukia toks tokį. Jūs buvote vienas kitam reikalingi tuo metu, kuriuo buvote drauge. O šiuo metu Jūs vienas kitam tikriausiai arti būdami pamokų nebegalite duoti. Bet dabar vienas kitą mokote per atstumą. Ir tai yra tikrosios pamokos. Jos labiausiai augina žmogų ir stiprina.
Sekantis laiptelis - linkėti gero. Kitaip tariat, kai pajausite, kad jam linkite tik gero, jog nebėra jokio pavydo, jokio noro atkeršyti, susigrąžinti, kad jam taip pat būtų negerai, kaip ir Jums dabar - tada būsite ir šią pamoką praėjusi. Tada galėsite jam siųsti meilę, jausti jam šilumą... Žinau, tai nėra paprasta ir tai dažnai užtrunka laike, bet tai tikrai pavyks, jei darysite.
Sekantis laiptelis - paleisti. Tai labai svarbu. Nes, kad į Jūsų širdį galėtų ateiti naujas žmogus, pirmiausia ją reikia su meile išvalyti, išlaisvinti, kad atsirastų vietos kitam. Tik niekada nelyginkite ir nelaukite, kad naujas ryšys bus panašus į senąjį. Taip, jis turės daugybę panašumų, kurie, dažniausiai, išaiškės vėliau, bet tai tikriausiai bus visiškai kitoks žmogus. 
Sekantis laiptelis - atsiverti Visatos siunčiamoms galimybėms. Dabar Jums iš tikrųjų nuostabus laikas. Nes Jus pagaliau turite laiko sau ir tik sau. Reikia tiesiog baigti savęs gailėti ir pradėti save analizuoti, mokytis būti moterimi, šlifuoti savo nereikalingas darniems santykiams savybes. Nes jeigu Jūs pakilsite į "aukštesnį lygį" dirbdama su savimi - Jūs pritrauksite "aukštesnio 

lygio" vyrą, o jei ne - didelė tikimybė, kad viskas bus vėl taip pat. Todėl kiekvieną akimirką išnaudokite šią Visatos siųstą dovaną - laisvę kurti save 
tinkamą laimei ir darniems santykiams. Ir viskas pavyks!

Valentina Butautienė
Damų akademijos darnių santykių ekspertė.
www.damuakademija.lt

Paskelbta: 2014.03.13