Dabarprisijungę:
172 198
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kur baigiasi padorumas?

Klausimas:

Po kiek laiko draugystės jau būtų "padoru" pradėti gyventi su savo vaikinu? A.

Atsakymas:

Sveiki,
Pirmiausia reiktų pagalvoti apie žodį "padoru". Padoru - tai reiškia "ką žmonės pasakys"? Tada atsakymas paprastas - po vestuvių. ;)
O kada pradėti gyventi, kad šie santykiai augtų darnūs ir virstų labai rimtais? Tada yra kur išsiplėsti.
Ir čia kalba eina ne apie laiką (mėnesiai, savaitės, metai po draugystės pradžios), o apie vyro pagarbą Jums. Pagarba - tai proto meilė. Ir tas jausmas vyrams pirmuose etapuose labiau būdingas negu meilė. Aš nekalbu apie įsimylėjimą. Jis praeina labai greitai ir tai nieko bendro su meile neturi. Bet tai labai naudingas jausmas, kuris parodo tarsi "demo" versiją to žmogaus, kurį įsimylėjote, ateityje. Koks jis gali būti, jei turėsite kantrybės ir mokysitės kurti darnią šeimą.
Taigi, pradėti gyventi drauge galima tik tada - kai jis pradės Jus gerbti. Jeigu nejaučiate, kad vyras Jus gerbia - jokio sėkmingo gyvenimo kartu negali būti. Nes gyvenant kartu - pagarbą dar sunkiau įgyti. O jei jis Jus gerbia - jis norės prisiimti už Jus atsakomybę kaip vyras, o jei norės prisiimti atsakomybę - norės ir vesti.
Taip veikia vyrų smegenys. O užsitarnauti to nuostabiojo Princo pagarbą ne taip paprasta, ypač moteriai. Todėl, kad ji iš prigimties nenuosekli, jos smegenys "bėgiojančios", ji dažnai nesilaiko žodžio, elgiasi negarbingai (vyro akimis) ir taip toliau. Todėl reikės pasistengti. Ir kai tai pavyks, kai Jūs įrodysite, kad Jūs esate ištikima, kad Jumis galima pasitikėti, kad Jūs esate verta - tada pas vyrą smegenų meilė nusileidžia į širdį. Tada galima kartu saugiai gyventi. Bet tada - pats tinkamiausias laikas tuoktis, nes tuo metu vyras nori tai daryti. Nes kai pradėsite kartu gyventi, su kiekvienais metais, bus sunkiau vyrą įkalbėti tuoktis. Jis praktiškas. Jau ir taip viską turi, ko jam reikia. Kam dar parašai, ceremonijos, įsipareigojimai ir atsakomybė? Supraskite - vestuvės reikalingos Jums. O jam kiti dalykai, kuriuos jis gauna tiesiog gyvendamas kartu su moterimi. Taigi, prieš persikraustant gerai apgalvokite viską. Ir tikrai nereikia skubėti.

Valentina Butautienė
Damų akademijos darnių santykių ekspertė.
www.damuakademija.lt

Paskelbta: 2014.03.13