Dabarprisijungę:
196 274
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Ar tai neištikimybė?

Klausimas: 

Su vaikinu draugaujame jau pusmetį. Mūsų santykiai labai gražūs, romantiški. Man skranduke vis dar skraido drugeliai, o išvydus telefone jo nuotrauką, nes širdis suspurda iš džiaugsmo. Jis myli mane, o aš jį. Jis gerbia mane. Viskas būtų tiesiog tobula, tik yra vienas BET... Vis dar turiu ieskok.lt svetainėje savo anketą, tačiau apie tai nežino mano vaikinas. Nenoriu jos trinti, nes man čia patinka bendrauti su žmonėmis. Smagu net kai svetimi vaikinai parašo ir sako man komplimentus. Tačiau, manau, kad apie tai sužinojęs mano vaikinas neapsidžiaugtų. Kaip man jį nuteikti, kad aš šią anketą ketinu pasilikti. Prašau patarkite. Esu pasimetusi, ir nenoriu įskaudinti savo draugo. 

Vilnietė.

Atsakymas: 

Sveika, Vilniete,

Sveikinu Tave, Tau labai pasisekė. Tavo vaikinas Tave gerbia (kaip Tu rašai). Tai labai svarbus ir gan retas reiškinys. Nes pagarba - tai proto meilė. Tai, galima sakyti, vyriška meilė. Ir šią vertybę reikia kiek įmanoma saugoti, nes vieną kartą ją praradus - neįmanoma atstatyti. Tokie jau tie vyrai.
Aš Tau norėčiau papasakoti apie neištikimybę. Nes tai yra būtent tai, ko Tu bijai. JEIGU JIS PAGALVOS, KAD AŠ NEIŠTIKIMA?
Neištikimybės yra trys rūšys.
1. Kūniška neištikimybė. Jos komentuoti nereikia. Dažniausiai mūsų neištikimybės suvokimas būtent su šia jos forma ir susijęs.
Pasekmės - santykiai su tuo, kam neištikimas neturi prasmės, nes griaunami ne tik meilės ryšiai, bet ir energetiniai. Kurie, praktiškai, nebeatstatomi.
2. Neištikimybė mintyse. Kai Tu mintyse leidi sau būti neištikima.
Pasekmės. Jeigu moteris leidžia sau būti neištikima mintyse - vyras pats to net nesuvogdamas gali būti neištikimas net ir kūniškai. Tai tarsi leidimas savo antrai pusei būti neištikimu. Ir visa tai veikia pasąmonės lygyje.
3. Neištikimybė žodžiais. Kai kažkam kitam kalbi gražius meilės žodžius, kažkas kalba juos Tau...
Pasekmės tokios pačios, kaip ir antru variantu.
Dažniausiai mes vieną kažkurią neištikimybės formą priimame, kaip galimą. Kuri Tau galima? Bet tai nereiškia, kad ta pati bus leidžiamybė ir Tavo partneriui. Jis sau gali leisti kitą, kuri Tau bus nepriimtina.

Pagalvok: kodėl vis dar ieškai kitų vaikinų, kai Tavo širdis užimta? Girdi per mažai komplimentų iš savo vaikino? Ar per mažai bendraujate?

Jeigu problema tame, tai sukurk tokias situacijas, kad bendrautumėte daugiau, ir būk tokia, kokiai jis norėtų sakyti komplimentus.
O drugeliai pilve - tai toli gražu dar ne meilė, tai įsimylėjimas. Ir jis praeis (mokslininkų įrodyta). Pagarba lieka ilgam. Nes tik iš pagarbos vienas kitam išauga tvirta ir ilgalaikė meilė. O jei nebelieka pagarbos - nebebus ir meilės.
Visada Tavo,
Valentina Butautienė
Damų akademijos darnių santykių ekspertė.
www.damuakademija.lt

Paskelbta: 2014.03.03