Dabarprisijungę:
212 292
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kaip neapsikvailinti prie stalo. Etiketo patarimai

Nesvarbu, ar pietautumėte draugų rate, ar verslo susitikime, mes vertiname kitus žmones ir jie mus vertina pagal tai, kaip elgiamės valgydami prie stalo. Štai keli etiketo specialistų patarimai, kaip sukurti gerą įspūdį.

Jei jūs esate tas, kuriam sakomas tostas, atsistokite ir laikykite taurę rankose, bet jokiu būdu iš jos negerkite. Kaip tostas bus pasakytas, linktelkite galva ir švelniai pasakykite „ačiū“.

Niekuomet neatsineškite kokteilio prie pietų stalo.

Leiskite maistui atvėsti pačiam – niekuomet jo nepūskite.

Servetėlė, padėta prie jūsų, yra skirta tik lūpų nusivalymui. Jokiu būdu nevalykitės į ją lūpdažius arba, apsaugok Dieve, nepūskite nosies.

Alkūnių nelaikykite ant stalo, geriausia rankas laikyti ant kelių.

Ant stalo nelaikykite savo piniginės, akinių ar saulės akinių.

Jei pietauja šeši žmonės, mandagu palaukti, kol bent pusė jų gaus savo valgį, it tik tuomet pradėti valgyti.

Jūs turėtumėte su peiliu supjaustyti net salotas, jei gabalai pernelyg dideli.

Jei norite užsitepti sviesto ant duonos, reikia daryti taip: atsilaužkite dviejų-trijų kąsnių dydžio duonos, užsitepkite sviesto ir tuomet suvalgykite.

Jei pjaunate mėsą, atsipjaukite kąsnio dydžio gabaliuką, tuomet šakutę perimkite į dešinę ranką, pasmeikite mėsos gabaliuką ir suvalgykite.

Nusišluostykite lūpas, jei ketinate atsigerti vandens ar kokio kito gėrimo.

Jei jums prisireikia greitai išeiti (paskambinti ar į tualetą), bet nebaigėte savo valgio ir ketinate dar grįžti, servetėlę padėkite ne ant stalo, bet ant kėdės. Tai bus ženklas, kad nereikia nuimti jūsų lėkščių.

Jei taip nutinka, kad kas nors paprašo jūsų paduoti vieną ar kitą pagardą, duokite jį dešine ranka arba pagal laikrodžio rodyklę.

Jei taip nutiko, kad kažkoks maisto kąsnis pasirodė ne itin sukramtomas ar kaip kitaip jums netinkantis, nesispjaudykite, o sugrąžinkite kąsnį ant šakutės ir padėkite jį ant lėkštės krašto.

Jei norite sulaukti padavėjos dėmesio, prisikviesti ją, pats mandagiausias kvietimas būtų tiesiog akių kontaktu.

Kai baigėte valgyti, sudėkite įrankius į lėkštę lygiagrečiai ir taip, kad rankenos būtų nukreiptos į dešinę.

 

 

Paskelbta: 2013.08.15