Dabarprisijungę:
14 32
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Santūrūs vyrai flirtuoja subtiliai

Turbūt ne viena mergina ir moteris yra savęs klaususi: „Ar jis flirtuoja su manimi ar tik šiaip yra malonus?“ O juk vyrų flirto signalus moterys galėtų lengvai išsiaiškinti.

Deja, nemaloni susitikimų su chamais patirtis jas išmoko, kad vyro flirtas dažniausiai prasideda nevykusiu kreipiniu.

Mandagūs ir drovūs vyrai apie savo susidomėjimą moterimi praneša kur kas subtiliau. Ir neretai lieka moters nepastebėti.

Pabandykime pasiaiškinkime, į kokius kultūringo vyro ženklus moteriai reikėtų atkreipti dėmesį.

Moterys ieško klaidingų signalų

„Iš principo moterys teisingiau sugeba išsiaiškinti flirto signalus nei vyrai“, – sako vokiečių psichologas Horstas Wenzelis iš Eseno. Anot jo, moterys iš prigimties esančios „socialiai inteligentiškesnės“. Jos lengviau bendrauja, geriau supranta, įsijaučia į kitą žmogų, todėl greičiau pajunta jo susidomėjimą.

„Tačiau moterys žinių semiasi iš savo patirties skrynios, – aiškina porų santykių ekspertas H. Wenzelis. – Vyrai paprastai flirtuoja atvirai, agresyviai. Jie spokso tiesiai ar net įžūliai. Kitas jų žingsnis būna koks nors nuvalkiotas posakis, kuris nenuveda toli. Retai pasitaiko tokių vyrų, kuriems būtų būdingas „prancūziškas“ žavesys, sąmojis, humoras. Tokio „agresyvaus“ flirto patirtis vėliau apsunkina moterims galimybę atpažinti drovesnių vyrų flirto signalus, nes jos būna nepratusios prie jų dėmesio rodymo stiliaus.“

Psichologas H. Wenzelis pataria moterims atkreipti dėmesį į nedviprasmiškus santūrių vyrų flirto signalus.

Žvilgsnio kryptis išduoda vyro susidomėjimą

Vyrai kaip ir moterys flirtą pradeda nuo intensyvaus žvilgsnių kontakto. „Gilus žvilgsnis į akis yra labai geras indikatorius, patvirtinantis, kad vyras rodo susidomėjimą“, – aiškina santykių ekspertas.

Deja, droviam vyrui būna sunku atvirai žvelgti patikusiai moteriai į akis. „Moteris turi atkreipti dėmesį, į kurią pusę krypsta vyro žvilgsnis. Jeigu jis žvelgia žemyn, tai atskleidžia, kad šis žmogus yra nedrąsus, tačiau susidomėjo jumis.

Pažvelkite į batų galiukus

Santykių ekspertas H. Wenzelis teigia, kad vyro susidomėjimą moterimi išduoda ne tik jo akių žvilgsnis, bet ir kūno kalba, laikysena. „Flirtuojantis vyras sėdės tiesiai ir bus visą laiką atsigręžęs į moterį“, – aiškina jis.

Moteriai verta atidžiai stebėti vyro batus. „Jeigu batų galiukai nukreipti į jos pusę, moteris gali būti tikra, kad vyras ja susidomėjo“, – tikina psichologas.

Nervingi vyro gestai turėtų glostyti moters savimeilę

Nervingus vyro judesius, pavyzdžiui, sagos sukinėjimą ar etiketės nuo alaus butelio krapštymą, moteris gali stebėti su malonumu. Anot psichologo H.Wenzelio, jie byloja anaiptol ne apie nuobodulį. Tokie judesiai parodo, kad vyras jaučiasi nedrąsus. Jis signalizuoja tokiais gestais moteriai, kad ji esanti jo nervingumo priežastis ir kad jis jaučia jai potraukį.

Pirmą žingsnį gali žengti ji, antrą – geriau jis

„Jei pirmieji flirto bandymai iš tolo buvo sėkmingi, moteris gali ramiai žengti pirmą žingsnį ir prieiti prie vyro“, – pataria psichologas. Vis dėlto jai derėtų elgtis kitaip nei vyrui. Jei moteris prieis ir tiesiai užkalbins prie baro sėdintį vyrą, ims sakyti jam komplimentus apie jo išvaizdą, tai vyras supras, kad ji ieško vienos nakties nuotykio.

„Jei norite užmegzti ilgalaikius santykius, turėtumėte parodyti savo susidomėjimą netiesiogiai“, – pataria H. Wenzelis. Paprasto „Labas“ dažniausiai užtenka. Toliau reikėtų perleisti iniciatyvą vyrui. Mat vyrai vis dar vertina klasikinius santykius. Lovoje ir flirte jie nori atlikti vadovaujantį vaidmenį. Vyrų elgesys per pastaruosius dešimtmečius beveik nepasikeitė.

Pabrėžtina šypsena išduoda vyro susidomėjimą

Užsimezgus pokalbiui, moteriai nesunku atspėti, ar vyras pajuto jai simpatiją. Nedviprasmiškas potraukio požymis bus tai, kad vyras vis įsiterpia į pokalbį su klausimais. Jo klausimai gali būti banalūs (pavyzdžiui, kalbant apie atostogas: „Kiek dienų ten praleidote?“).

Banalūs vyro klausimai padės moteriai suprasti, kad jį domina ne ta istorija, kurią ji pasakoja, o ji pati. Jeigu jis dar nuolat plačiai šypsosi, nors jos pasakojimas visai ne juokingas, reiškia, vyras užkibo.

 

Paskelbta: 2013.08.07