Dabarprisijungę:
226 270
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Pagalba poroms, kurių laimę temdo barniai

Tikriausiai esate tai patyrę: viena akimirką dievinate savo partnerį, o kitą negalite jo pakęsti. Santykių specialistai teigia, kad barniai rodo, jog jūsų santykiai yra stiprūs ir aistringi. Ne kiekviena pora nebijo rodyti savo negatyvių emocijų ir reikšti tikrąją nuomonę. Tačiau per dažni barniai temdo santykių laimę, todėl pyktis reikėtų rečiau, o audringus ginčus geriau paversti konstruktyviu pokalbiu.

Daugiau klausykitės nei kalbėkite

Jei jūsų teiginiai primena užsikirtusią plokštelę, geriau ją išjunkite ir pabandykite išgirsti bei suprasti, ką sako jūsų partneris. Pasak psichologų, žmonės, kurie per barnius kartoja vis tuos pačius teiginius, taip elgiasi vildamiesi, kad bus išgirsti. Tačiau jūs nebūsite išgirsti, jei nesugebėsite išklausyti. Ištrūkite iš šio užburto rato ir nesibaigiančius monologus paverskite dialogu.

Neįžeidinėkite ir nekaltinkite vienas kito

Į kiekvieną įžeidimą ar kaltinimą atsakome įžeidimu. Kodėl? Taip elgiamės instinktyviai, kad apgintumėme save. Tačiau po įžeidimų lavinos abu su partneriu liksite įžeisti, o konflikto išspręsti nepavyks. Susitarkite su partneriu, kad stengsitės vienas kito neįžeidinėti ir nekaltinti. Jei jūs kuo nors nepatenkinti, kalbėkite apie savo jausmus, o ne kaltinkite partnerį.

Nustokite kariauti

Barniai nėra karo laukas ir laimėtojų juose nebūna. Laimėjimas yra tik vienas – susitaikymas. Turite atrasti problemos sprendimo būdą, o ne stengtis įrodyti savo tiesą. Išsakykite savo jausmus ir tada pasistenkite atrasti nors vieną teiginį, dėl kurio sutinkate abu. Netrukus pasidarys daug lengviau ieškoti sprendimo iškilusiai problemai.

Niekada nepamirškite, kad jūs pora

Kad ir kaip pyktumėte ant savo partnerio, nepamirškite, kad esate pora ir turite rasti kompromisą, jog galėtumėte būti kartu. Niekada negalvokite: „Jei jis nenusileis, tada santykiai baigti“. Geriau galvokite, kaip greičiau pabaigti konfliktą ir susitaikyti, nes neigiamos emocijos atima iš jūsų brangų laiką ir sukelia stresą, kuris kenkia jūsų sveikatai. Visada stenkitės išspręsti konfliktą taip, kad kiekvienas barnis taptų jūsų partnerystės žingsniu į priekį.

 

alfa.lt

 

Paskelbta: 2012.10.02