Dabarprisijungę:
270 302
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Vyrams: 10 paprastų būdų, kaip atsikratyti nereikalingų kilogramų

Autorius:Virginijus Kacinkevičius, Londono žinios

Jau matome, kaip raukaisi ir galvoji, kad tokių patarimų per savo gyvenimą esi matęs ne vieną ir ne du kartus, tačiau šie yra tokie paprasti, kad net ir be Sizifo kančių tavo puntukas sumažės tiek, jog pagaliau savo horizonte išvysi, kokius batus šiandien apsiavei. Ir nuo šios akimirkos pamirši pasiteisinimus: „Aš – ne storas, mano tik kaulai stambūs“ bei „Gero žmogaus turi būti daug.“ Nė velnio jos nepadeda.

1. Mažink porciją. Kad ir kaip graudžiai tai skambėtų, vietoje penkių cepelinų valgyk du, ir pasistenk, kad tavo lėkštėje įprastas Everestas virstų bent jau Juozapine.

2. Valgyk ne daugiau kaip tris kartus per dieną. Taip, taip, perskaitei teisingai – jokių bandelių su uogiene priešpiečiams ar bulvių traškučių naktipiečiams, nes užkandžiai ir yra pagrindinis burtininkas, paverčiantis tave storu. Jeigu pilvas groja maršus, geriau užkąsk vaisių. Ir jokiu būdu nesistenk atsigriebti per pietus. Kontroliuok savo alkį.

3. Pirk mažesnio dydžio drabužius. Paprastai vyrai jautriai reaguoja į bet kokius kūno varžymus ir perka laisvesnius, t. y. didesnio dydžio drabužius, o paskui laukia, kol pradės plyšti marškinių ar kelnių sagos, kad galėtų nusipirkti dar didesnius apdarus. Pradėk nuo kito galo – pirk mažesnius drabužius ir tegu jie būna tavo stimuliatorius.

4. 45 minučių pasivaikščiojimas prieš miegą. Pirma – sudeginsi kalorijų, antra – geriau miegosi, trečia – ryte jausiesi fantastiškai žinodamas, ką vakar darei. Ir siūlydami pasivaikščioti mes visai neturime galvoje „dvidešimt minučių iki vietinio aludario, penkios minutės porai bokalų alaus su pakeliu traškučių ir dvidešimt minučių – namo.“

5. Po ranka turėk savo nuotrauką. Neskatiname narcisizmo – tiesiog piniginėje, vonioje, ant miegamojo stalelio turėk tokią fotografiją, į kurią pažvelgę žmonės sako: „Jis netelpa į nuotrauką.“ Tai padės išsaugoti motyvaciją. Nepažįstamiems sakyk, kad čia tavo brolis dvynys, kurį pagrobė ateiviai

6. Stebėk kitus. Sunkiai šnopuojančius, raudonais veidais dėl nuolat per aukšto kraujo spaudimo, dvigubu pagurkliu ir išpiltus prakaito nuo menkiausio krustelėjimo. Paklausk savęs: „Ar aš noriu taip atrodyti?“

7. Tikrinkis sveikatą. Nelauk iki tos akimirkos, kai gydytojas prisipažins: „Man kelia nuostabą faktas, kad jūs vis dar esate gyvas.“ Tikrinkis sveikatą ir lai bet koks nukrypimas nuo normos, sukeltas antsvorio, būna varomoji jėga į pergalę.

8. Apdovanok save. Tik ne dviem bokalais alaus ar dienos išvyka į „McDonalds“. Tegu tai būna bilietas į kiną ar kitoks nevalgomas (pabrėžiame – nevalgomas) daiktas.

9. Pasitelk aplinkinių pagalbą. Susilažink su kolega darbe, paprašyk mamos, kad užrakintų šaldytuvą, arba draugės, kad primintų, jog turi antsvorio – žodžiu, susirask ką nors iš šalies, kas silpnumo akimirką įspirtų į subinę ir lieptų eiti pirmyn.

10. Kasdien sau kartok mantrą: „Valgyk mažiau, valgyk geriau ir judėk daugiau.“

Informacijos šaltinis www.londonozinios.com

Paskelbta: 2010.11.25