Dabarprisijungę:
220 260
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Animacinis serialas "Sandra!" supykdė etikos sargus.

Šiandien, Liepos 17d., dienraštyje „Respublika“ buvo išspausdintas straipsnis pavadinimu „MTV prostitutės ir jų gražios akutės“, apkaltinant jaunimo kanalą amoralumu, visuomenės normų paminimu. Griežto dienraščio tono sulaukė kanalo rodomas animacinis filmukas „Sandra! Arba vingiuotas kelias į žvaigždes.“ MTV Lietuva nori padėkoti „Respublikai“ už išsakytą poziciją bei atkreiptą dėmesį į „Sandrą“. Būtent tokio dėmesio MTV kanalas ir tikėjosi sulaukti. Pagrindinė filmuko idėja buvo ir yra skatinti diskusijas. Vaikišku apšauktas kanalas, visada buvo drąsus ir raginantis jaunimą nepasiduoti brukamiems įvaizdžiams bei šablonams, visada matyti ir kitą pusę, į situacijas pažvelgti nauju šviežiu kampu. Sandros personažas atskleidžia kitą Lietuvos pop scenos pusę – primityvią, cinišką. Serialas dėmesio sulaukė ne tik spaudoje bei per TV, tačiau ir internete: internetinėje televizijoje sandbox.mtv.lt pirmos aštuonios "Sandros" serijos peržiūrėtos jau per 40 tūkst., panele.lt - per 110 tūkst., o YouTube ir kituose kanaluose dar 10 tūkst. kartų. Nespėjusieji įsijungti MTV, visą serialą „Sandra“ gali pamatyti http://sandbox.mtv.lt/.

MTV mano, jog naivu tikėtis, jog parodijoje skambantys keiksmažodžiai yra pirmą kartą girdimi jaunimui. „Visada siekėme pasaulį parodyti tikrą, realų, tokį kokiame visi gyvename“ – teigia MTV komanda. „Tik taip galėsime jį keisti.“ Muštynių, sekso, alkoholio ir narkotikų atvaizdų, formų, paslėpto protegavimo jaunimas gali prisižiūrėti bet kokiame filme, straipsnyje, laidoje, internete. MTV priešingai nesislapsto, o atvirai šaiposi ir išreiškia savo nuomonę. Sąmoninga, demokratinė visuomenė pati geba atsirinkti, identifikuoti humorą. Jaunimas nėra išimtis. Tikime, jog nepilnamečius nuo žalingos informacijos gali apsaugoti ne draudimai, o švietimas.

„Neseniai priimtas nepilnamečių apsaugos įstatymas kelia rimtą mūsų kanalo susirūpinimą“ – teigė MTV kanalo vadovė, Diana Sablovskienė. „Jis varžo žiniasklaidą ir draudžia praktiškai viską. Teisė į informaciją, reikalinga pilnaverčiam asmenybės vystymuisi, yra pažeidžiama“ Amnesty International, Human Rights Watch, Europos Parlamento nariai išsako tokią pačią poziciją ir skelbia verdiktą: „įstatymas skatina homofobiją ir pažeidžia žmogaus teises.“ Europos Parlamento narys Leonidas Donskis, komentuodamas šį teisės aktą taip pat nebuvo nuosaikus: „Aš labai noriu tikėti, kad sveikas protas nugalės ir mūsų politikai bei teisininkai padarys galą šitam, atleiskite, mūsų grįžimui į viduramžius“

Tačiau, kad ponas Gražulis galėtų miegoti ramiau, MTV paskutinę sezono seriją šiandien, penktadienį, perkelia iš anksčiau buvusios 18:00 į 23:00val.

MTV taip pat paskaitė komentarus prie „Respublikos“ straipsnio „MTV prostitutės ir jų gražios akutės„ ir rado šiek tiek kitokių nei išspausdino minėtas laikraštis:

• bet manau, Arklys tai turėtų nejaukiai jaustis. Nu, Gražulis ir zoofilija. Čia kaip ir vieša paslaptis
• Petras Zamkauskas 2009 liepos mėn. 17 d. 11:43:14: verciau grazuli uzdraustu rodyt iki 11, nes jei is jo kas prades pavyzdi imt, bus dar blogiau ir ne vien tik vaikams. o apskritai tai radzis ir visokios yvos didesne zala vaikams daro nei tokie serialai.
• haha, Gražulis irgi žiūri MTV
• JS: tikriausiai Dublinas ir Arklys save atpažino, tai pyksta dabar :)
• Petras Z 2009 liepos mėn. 17 d. 14:37:02: Palauk, o tai kaip ruslanas kirilkinas: jam reikes gatvej su kauke vaiksciot, nes jei vaikai pamatys, bus geju reklama. Taip, matyt, iseina.

Visus, kurie neprijaučia homofobams ir yra už žodžio laisvę siūlome pasiklausyti žymiosios Sandros dainelės, kuria ji taip užpykdė moralės pseudosergėtojus. Ją parsisiųsti galima išsiuntus žodį "SANDRA1" numeriu 1611 (Jūsų telefone turi būti aktyvuota Wap paslauga).
Paskelbta: 2009.07.17