Dabarprisijungę:
224 270
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

„Otherville“ – muzikos, filmų ir pasakojimų fragmentai Davido Lyncho tema su David Ellis.

Menininkas, rašytojas, kuratorius ir šiuolaikinės kultūros antropologas-entuziastas Davidas Ellis keliauja filmų, garsų ir pasakojimų labirintais, sekdamas Davido Lyncho paliktais pėdsakais. Dienraščio trumpų žinučių skiltyje jis skaito tokį pranešimą: „Pietinėje Anglijos pakrantėje, gaisro sunaikinto namo prieangyje, rastas sunkiai apdegęs vyro kūnas. Nelaimės vietos tyrimo požymiai rodo, kad dabar jau beveik neatpažįstamas kūnas liepsnodamas ropojo iš svetainės laukujų durų link, pakeliui uždegdamas kambaryje buvusius baldus ir kitus namų apyvokos daiktus. Kaip vėliau paaiškėjo, identifikuotasis Howardas Binden sudegė vilkėdamas savo kalėdinį kostiumą.“

Ši ir daugelis panašių istorijų galėtų būti kelionės pradžia. Nes pasaulis po Lyncho filmų jau yra kitoks. Jis negrįžtamai suteptas „lynchiškumu“, kaip ir tos raudonos užuolaidos, lėtas spragsėjimas pirštais, beoriai viešbučių kilimai ar ilgesingai sklendžiantis neakordiškas gitaros skambesys.

Davido Ellis paskaita/peržiūra/performansas skirtas Davidui Lynchui – režisieriui, menininkui ir kompozitoriui, jau keletą dešimtmečių praktikuojančiam transcendentinę meditaciją – ir žvilgsnis į Lyncho pasaulį per „Smaragdo miesto burtininko“, Francis Bacono bei gausybės kitų jo įkvėpėjų ir pasekėjų kūrybą.


SAUSIO 23 DIENĄ/ PENKTADIENĮ/ 20.30/ „SKALVIJOS“ KINO CENTRE


Tuo tarpu: http://www.youtube.com/watch?v=k357ErdUQyk
Paskelbta: 2009.01.20