Dabarprisijungę:
236 248
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Klaipėdai – dancehall ir reggae injekcija iš klubo „Global“!

Penktadienį (2007 10 26) klube „Global” padvelks saulėtosios Jamaikos ritmais – čia susirinks dancehall, reggae ir reggaeton muzikos mylėtojai. Susirinks į bene pirmąjį tokio stiliaus vakarėlį Klaipėdoje – „Bounce Dat” - su Faya Selekta, Shidlu ir Playa G. Dancehall yra vienas iš Jamaikos populiariosios muzikos tipų, išsivystęs 1970 – aisiais, atstovaujamas tuometinių Yellowman, Shabba Ranks. Tuo, jog šiandien dancehall taip pat mielai klausomas, abejoti neleidžia tokių atlikėjų kaip Sean Paul populiarumas, kurio „Get busy“, „Give It Up To Me“ sėkmingai karaliauja šokių aikštelėse. „Visada klausiaus ir domėjausi dancehall, reggaeton muzika, todėl tikiuosi susukti įdomų setą“, - sako organizatorius Playa G („Street Industry“).


Priešingai nei dancehall, reggae išsivystė anksčiau, 1960 – aisiais, ir dažnai yra siejamas su Rastafari judėjimu. Reggae dainų tekstuose – ne tik tikėjimas, meilė, savitarpio santykiai, bet ir neteisingumas bei kitos socialinės problemos.

„Bounce Dat“ lankytojai gyvai išgirs klaipėdietį Shidlą, vasarą išleidusį albumą „Vėliavos įpareigotas reggae“. „Nėra taip, kad rinkausi muzikos stilių albumui - reggae pasirodė artimiausias stilius saviraškai. Reggae pasirinko mane ir sunku pasakyt, ar šis stilius man artimesnis už kitus – nenoriu jų lyginti, klasifikuot, nes visi jie savaip įdomūs. Atliksiu kelias dainas iš savo debiutinio albumo, bus repavimo skambant svetimiems instrumentalams, bus šiek tiek dubstep`o ir galbūt keletas kitokių improvizuotų smulkmenėlių“, - pasakoja šis atlikėjas.
Paskelbta: 2007.10.29