Dabarprisijungę:
92 128
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Bendravimas su pareigūnais: ar moterys pranašesnės?

Ne paslaptis, kad moterys savo žavesį linkusios panaudoti pačiose įvairiausiose situacijose: užlįsdamos eilėje prie kasos, prašydamos bendradarbių už jas atlikti užduotis, naktiniame klube norėdamos kokteiliu pasivaišinti už dyką... Tačiau yra viena sritis, kurioje dailiosios lyties atstovės ypač linkusios pasitelkti flirtą
ir apsimesti naiviomis – tai kelių eismas, o dar tiksliau – bendravimas su pareigūnais. Bent jau visuomenėje sklando nuomonė, kad šie valstybės
tarnautojai į linksmas ir gražias moteris žiūri kur kas atlaidžiau ir bendrauja kiek kitaip nei su vyrais. Ieskok.lt komanda nusprendė
išsiaiškinti, ar tai tiesa, ir atliko nedidelį tyrimą bei apklausė keletą narių moterų ir policijos atstovų.

Visagalė šypsena

Apklausus pažinčių portalo nares moteris paaiškėjo, kad jos nesistengia su pareigūnais bendrauti ypatingai, tačiau tam tikras elgesys išsprūsta savaime. Daugelis jų teigė, kad net jei nėra padariusios nieko blogo, vos išvydusios policijos automobilį, nejučia pasitempia ir stengiasi atrodyti ramiai, oriai. Respondentės taip pat pripažino, kad sustabdytos pareigūnų, pradeda nevalingai šypsotis ir net paplonina savo balsą. „Neįsivaizduoju, kodėl taip atsitinka, turbūt iš pagarbos, o gal iš baimės, tačiau kalbėdama su pareigūnais, pradedu perdėtai šypsotis, būnu itin maloni, vaidinu be galo skrupulingą ir atsakingą, nors tokia tikrai nesu“, – atviravo Ieskok.lt lankytoja Inga.
Dar viena apklaustoji pripažino, jog bendraudama su bet kokiais valstybės tarnautojais vyrais, daugiau šypsosi ir šiek tiek flirtuoja. „Manau, kad moterys privalo naudoti savo grožį ir visiškai nesigėdiju to, kad pati jį laikau savotišku ginklu. Su patraukliomis moterimis vyrai bendrauja kitaip: šilčiau, maloniau, yra labiau linkę atleisti jų klaidas. Ar taip pat yra ir su kelių eismo pareigūnais? Na, jei smarkiai pažeisčiau įstatymą, manau, kad nepadėtų nei šypsena, nei trumpas sijonas, bet jei nusižengimas nėra didelis, moteriški kerai ir sukalbamumas gali padėti sušvelninti bausmę“, – sakė ji.

Reikia neparodyti baimės

Kita dalis apklaustų moterų tvirtino, kad bendraujant su pareigūnais nereikėtų persistengti su flirtu. „Dabar kiti laikai, mažėja korupcijos, kyšių, viskas vyksta pagal įstatymus, todėl tikrai nerizikuočiau ir nepradėčiau meiliai merkti akies tokiems rimtiems asmenims“, – pasakojo viena portalo narių, Jolanta.
Moterys taip pat teigė, kad svarbiausia tiesiog neparodyti baimės ir pasitikėti savimi. Pasak lankytojos Vaidos, policininkai emocijas geba užuosti iš tolo. „Jei nieko blogo nepadarei ir nesi dėl nieko kalta, nereikia tų mažybinių žodelių ir bandymo įtikti – po jais slepiasi baimė ir nepasitikėjimas savimi. Elkitės su pareigūnais kaip su draugais, būkite paprastos ir nevaidinkite – šeimoje turiu net du policininkus, tad žinau, kad jiems tai patinka“, – tikino ji.

O ką mano vyrai?
To paties paklausus vyrų, svetainės nariai kone vienbalsiai sutiko, kad moterims su kelių eismo pareigūnais bendrauti kur kas lengviau. Tačiau šiek tiek šmaikštaudami, šiek tiek kalbėdami rimtai, jie teigė, kad moterys neturi kitos išeities, nes yra ne pačios geriausios vairuotojos. Vienas respondentas, vardu Linas, pasidalino savo patirtimi su moterimis už vairo. „Kadangi turiu net tris seseris, dvi iš jų tikrai nėra sutvertos vairavimui: jos nuolat nepastebi kelio ženklų, nesiorientuoja gatvėse. Tačiau keisčiausia tai, jog nė viena nėra sukėlusi rimtos avarijos. Tiesa, incidentų, į kuriuos teko įsikišti ir pareigūnams, buvo, bet apsimetusios ne vietinėmis arba pasiteisinusios blogomis oro sąlygomis, seserys išsisuko. Žinoma, manau, kad prie to prisidėjo ir tai, kad jos yra linksmos, bendraujančios ir gerą iškalbą turinčios merginos“, – pripažino jis.

Pareigūnų verdiktas

Anonimiškai pakalbinus vyriškį, daug metų dirbusį su kelių eismo pažeidimais, paaiškėjo, kad lytis didelės reikšmės neturi, tačiau itin svarbi bendravimo maniera. „Labai daug žmonių net išgirdę menkas pastabas puola teisintis, draskyti akis ar kategoriškai nesutikti su pareigūnais. Tai tikrai apsunkina darbą ir sugadina nuotaiką tiek jiems, tiek mums. Tad nesvarbu, ar vyras tai, ar moteris – jei asmuo yra malonus, pripažįsta savo kaltę ir rodo pagarbą mūsų darbui, į jį žvelgiame palankiau, galbūt net pamokome, ką daryti, kad kelių eismo dalyvis daugiau nepakartotų pažeidimo. Apskritai, kelyje labai svarbi tolerancija ir pakantumas – jei nepaisysite ne tik kelių eismo, bet ir elementarių žmogiškumo, bendravimo taisyklių, gyventi jums bus tikrai sunkiau nei kitiems“, – išmintimi pasidalino jis.

Paskelbta: 2016.10.12