Dabarprisijungę:
164 240
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kūno kulto reikšmė

Klausimas:
Rašau Jums, norėdama sužinoti ekspertų nuomonę apie kūno kultą. Žinau, kad tai mada. Bet ši masinė psichozė apėmė ir mane, ir nebežinau kur yra riba tarp gražu, sveika ir madinga. Madistė :)

Atsakymas:
Laba diena, 
labai geras klausimas. Visų pirma reikia atskirti du labai svarbius ir skirtingus dalykus - stilių ir madą. 
Mada - keičiasi kas sezoną. Ir jeigu nori būti visada madinga, t.y. šokti pagal kelių žmonių visam pasauliui grojamą muzikėlę, kurią jie dažnai sugalvoja vien dėl smagumo, turi beveik iš esmės keisti savo garderobą.
O stilius - tai Tavo individualus charakteris, savijauta, išgyvenimai - žinia, kuri sklinda nuo Tavęs pasauliui.
Tikriausiai pastebėjai, kad dažnai matai daugybę moterų ar merginų, kurios labai madingai apsirengusios, bet kažko joms trūksta. Tiesiog gražūs drabužiai ant jų ir tiek.
Bet kartais pamatai vieną kitą moterį, kuri labai gražiai atrodo, ir ne iš karto eina suprasti kodėl. Pirmiausia pastebi jos bendrą grožį, kurį rūbai tik papildo. Coco Chanel pasakė "Jeigu pamatei moterį, ir neprisimeni kuo ji buvo apsirengusi - tikriausiai ji buvo apsirengusi tobulai".
Taigi, rekomenduoju susikurti savo individualų stilių. Tai padaryti nesunku, jei, žinoma, darysi.
Pirmiausia priklausomai nuo tavo amžiaus ir užimamos padėties visuomenėje - susikomplektuok klasikinį garderobą. Apie tai gali labai daug paskaityti J.Statkevičiaus, jau klasika tapusioje, knygoje "Grožio kirtis"(ją gali rasti internete). Tada būtinai sek madą, nes gali visiškai iškristi iš konteksto - o tai tikrai damai neatleistina. Tiesiog savo pasirinktą klasikinį ansamblį papildyk madingais aksesuarais, detalėmis, kurias kruopščiai atsirink galvodama kur priderinsi ir su kuo nešiosi. Ir tai nesuvalgys viso Tavo biudžeto, ir tai bus labai įdomus ir azartiškas užsiėmimas, nes išmoksi ieškoti kažko nepaprasti ir ypatingo. Atrodysi visada naujai ir skoningai, ir visada turėsi "ką apsirengti". Ir... dar viena paslaptis - jausiesi labiau pasitikinti savimi, nes pati kontroliuosi savo aplinką (aprangą), o ne ji Tave. Sėkmės paieškose!

Valentina Butautienė
Damų akademijos darnių santykių ekspertė.
www.damuakademija.lt

 
Paskelbta: 2014.03.13