Dabarprisijungę:
188 218
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kaip elgtis realybėje?

Et, tos merginos... Kas jau kas, bet joms visada yra milijonai rūpesčių, klausimų ir bėdų...Tad ieskok.lt komanda kartu su "Damų akademijos" santykių ir asmeninio įvaizdžio eksperte Valentina Butautiene skubame Jums atsakyti į merginos mums užduotą klausimą.Tikime, kad Valentinos atsakymas bus naudingas ne tik mūsų interesantei, bet ir kitoms, kurioms šios problemos taip pat yra aktualios.

Klausimas: Internetinėje erdvėje su vaikinais susirašinėju ir bendrauju drąsiai. Nebijau pirma parašyti man patinkančiam vaikinui. Tačiau visai kitokia situacija realybėje - nejauku man žiūrėti vyrams į akis, jaučiuosi nedrąsiai. Nepasitikiu klubuose sutiktais vaikinais, nes manau, kad visi jie tenori pasinaudoti manimi. Mano draugės vakarėliuose drąsiai flirtuoja ir bendrauja su joms patraukliais vaikinais, bet man taip neišeina.
Kaip man pakeisti situaciją? Kaip įgyti drąsos?
Nežiniukė.

Atsakymas: Brangioji, Nežiniuke,
Tu visiškai normali. Ir kas reta šiais laikais - esi moteriška.
Kas yra moteriškumas? Pirmiausia tai drovumas. O moteriai tai - didžiulė dorybė.
Žinoma, kad tai skamba labai keistai šiuolaikiniame pasaulyje. Bet jei vyras ieškos moters ne šiaip "pasibėgioti", o rimtiems santykiams ir šeimai - tai jis visada labai vertins šią Tavo savybę. Nes ta, kuri pirma prieina, pirma paprašo telefono numerio, kuri pirma rodo iniciatyvą - ir visą likusį gyvenimą viską darys pirma... Ir pati pasipirš (kas dabar taip pat labai madinga) ir pati visą gyvenimą "tems vyrą ant savo pečių". Tikriausiai Tu to nenori. Tiesa?
Bet yra ir kita pusė - nei vienas vyras negali suvilioti moters, kuri pati to nenorėjo bent truputėlio ir neprileido to. Vyrai paprasčiausiai neturi tokios galios. Bet tikra moteris geba siųsti vyrui tokius subtilius signalus, kuriuos fiksuoja tik jo pasąmonė, o sąmonėje jam atrodo, kad jis PATS PIRMAS pamatė moterį, kad jis PATS sugalvojo ją užkalbinti, kad jis PATS ją suviliojo... Ir tai yra labai gerai. Nes jeigu vyras nuo santykių pradžios įpranta stengtis, rodyti iniciatyvą - jis ir vėliau ją rodys ir stengsis. Tiesa vėliau irgi beveik viskas priklausys nuo Tavęs, bet labai svarbu, kad jis galvotų "AŠ VISKĄ PATS". Tada santykiai gaunasi sveiki. Ir jokiu būdu nereikia jam įrodinėti, kad čia viską Tu pati suorganizavai. Tegul jis sau galvoja... :)
O dėl klubuose sutiktų vaikinų... Pasitikėk savo nuojauta, šiuo atveju ji tikrai Tau sako tiesą. Nes ne rimtų santykių ten ieškoma, o malonumų... Tai reiškia - santykiai užmegzti klubuose, baruose, vakarėliuose ir panašiuose vietose kuriami taip, jog kiekvienas nori santykiuose tik IMTI iš kito malonumus ir labai įsižeidinėja, jeigu jo negauna. O apie DAVIMĄ kitam (rūpesčio, laimės, meilės...) čia nėra kalbos.
Taigi, būk savimi. Nereikia būti tokiai kaip visos, nes jeigu gerai įsižiūrėtum ką DAUGUMA turi - tikrai nenorėtum tokio gyvenimo. Todėl būk savitai laiminga. Vyrai tai labai vertina.

Valentina Butautienė
Damų akademijos darnių santykių ekspertė.
http://damuakademija.wix.com/naujienadamoms

Paskelbta: 2014.02.07