Dabarprisijungę:
162 182
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Moterų savybės „užrašytos“ ant veido

Šaltinis: "Londono Žinios"

Moters asmenines savybes galima atspėti pažiūrėjus į jos veidą, rodo Glazgo universiteto ir žurnalo „New Scientist“ atlikti tyrimai. Kaip skelbia britų internetinis dienraštis BBC, šių įstaigų mokslininkai aiškinosi, ar pagal žmogaus veidą galima spręsti apie jo asmenybės bruožus, ir priėjo prie išvados, kad moterų veidus lengviau „skaityti“ nei vyrų.

Pasak jų, moterų veidai daugiau iškalbingi ir juose lengviau įžvelgti asmenines ypatybes. Tyrime dalyvavo daugiau nei 1,000 „New Scientist“ skaitytojų. Jie buvo paprašyti pateikti po nuotrauką su žvilgsniu tiesiai į kamerą ir užpildyti internetinę anketą. Joje dalyviai buvo klausiami įvairiausių klausimų, kuriais buvo stengiamasi sužinoti, ar jiems gyvenime sekasi; ar jie turi humoro jausmą; ar yra religingi; ir ar yra patikimi.

Pagal tai, kaip žmonės save įvertino, tyrimo ekspertai išskyrė kraštutines vyrų ir moterų grupes visose keturiose asmenybių kategorijose. Daugiau nei 6,500 tinklalapio lankytojų pavyko identifikuoti laimingų, turinčių humoro jausmą, religingų ir keliančių pasitikėjimą moterų veidus. Iš viso 70 procentų žmonių, atsižvelgdami į moters veido bruožus, gebėjo teisingai identifikuoti tą, kuriai gyvenime sekasi, ir net 73 jų procentai, žvelgdami į moterų nuotraukas, atspėjo, kuri iš jų yra religinga. 54 procentai asmenų teisingai įvardino tas moteris, kurios jiems pasirodė keliančios pasitikėjimą. Žvelgiant į moters veidą, nepavyko teisingai identifikuoti tik vienos moters sąvybės – humoro jausmo. Iš gautų rezultatų paaiškėjo, kad moterų veidai yra labiau „perregimi“, negu vyrų. Glazgo universiteto daktaras Robas Dženkinsas (Rob Jenkins), komentuodamas tyrimo rezultatus, teigė, kad, žvelgiant į vyro veidą, nepavyko teisingai identifikuoti nė vienos asmens sąvybės. Anot jo, žmonės, žiūrėdami į veidus, negebėjo teisingai įvardinti, kuris vyras turi humoro jausmą, kuris jų yra patikimas ar religingas.

Žvelgiant į veidus, daugiau mažiau teisingai pavyko atspėti tik tai, ar vyrui gyvenime sekasi, ar ne. Tačiau vyrus, kuriuos lydi sėkmė, identifikavo tik 22 procentai žmonių. Mokslininkai tokius skirtumus tarp moterų ir vyrų aiškina tiesiog tuo, jog moterų veidai yra labiau informatyvūs, negu stipriosios lyties atstovų. Anksčiau irgi buvo atlikta nemažai tyrimų, kurių metu paaiškėjo, jog žmonės veido išvaizdą linkę tapatinti su tam tikromis asmeninėmis savybėmis. Glazgo universiteto daktaras Robas Dženkinsas sako, kad šis tyrimas turėtų tapti paskata naujoms studijoms, kuriose toliau bus gilinamasi, kokių esama sąsajų tarp žmogaus charakterio ir to, kaip jis atrodo.

Informacijos šaltinis www.londonozinios.com

Paskelbta: 2010.10.18