Dabarprisijungę:
262 274
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Jau žinomi MTV ir Coca-Cola konkurso „Soundwave“ pusfinalio dalyviai.

Kompetetinga komisija jau išrinko penkis „Soundwave“ pusfinalio dalyvius, šeštąjį internete iki gegužės 18 d. gali rinkti registruoti lankytojai. Visiems atrinktiesiems bus sukurti trumpi pristatymo filmukai, o jų galimybės laimėti pagrindinius prizus – geriausios naujos 2008 m. grupės vardą, rėmėjų prizus, grupės vaizdo klipo transliacijas per MTV bei pasirodymą MTV B-Day scenoje tūkstančiams žiūrovų, - beveik ranka pasiekiamos.

MTV ir Coca–Cola pusfinalininkai:

„Bestija“:

Bestija - 2002 m. Šiaulių Universiteto Humanitarinio fakulteto studentų muzikinis projektas. Bestija retkarčiais grodavo studentiškuose festivaliuose, dalyvavo konkurse „Durys 2003“. Neilgai gyvavęs projektas nutraukė savo veiklą, kai vokalistė Edit ir būgnininkas Jusc tapo nuolatiniais „P.o.l.l.y.“ komandos nariais. Pastarajai grupei iširus, Bestija įgavo naują kvėpavimą, sukirto rankomis su dviem naujais muzikantais ir tapo pilnaverte grupe.

Atsakingam žiuri komisijos darbui laiko radę „Happyendless“ neslėpė savo simpatijų „Bestijai“: „Turbūt geriausiais skambesys šiame konkurse. Išskirtinė kokybė. Užburiantys vokalai.”

„Colder“:

Melodingą roką grojančią grupę Colder 2004-aisiais įkūrė buvęs kolektyvų Bestia ir Insight vokalistas bei gitaristas Vaidas. Jau pirmoji daina "Follow" sulaukė didelio susidomėjimo, tačiau netrukus grupės veiklą pristabdė sunki dainininko patirta trauma, nutraukusi Colder koncertinę veiklą beveik metams. Po kelių sudėties pasikeitimų 2005-aisiais grupė grįžo į sceną - kūrinys "Follow" skambėjo Rusijos ir Ukrainos radijo stotyse, pastarojoje šalyje buvo nufilmuotas ir dainos vaizdo klipas. 2006-aisiais grupė debiutavo"Baltic New Music Chart", koncertavo Latvijoje.

Iš kitų konkurso dalyvių grupę „Colder“ išskyrė muzikos vadybos ir leidybos komapnijos „MP3“ vadovas Vaidas Stackevičius: „Colder“ pagaliau deramai ir pelnytai turėtų sutvirtinti savo pozicijas Lietuvos muzikos pasaulyje. Grupę galima pagirti už profesionalų ir kokybišką skambėsį.“

Jam antrino jaunimo radijo stoties ZIP FM atstovai: „Gražus ir melodingas rokelis. Nereikėjo dainų klausyti po 10 kartų, kad jas įsidėmėtum ir pamėgtum. Skamba mielai!“

„Days of Eclipse“:

Nekonvencionalus roko projektas, prasidėjęs 2006 metais. Pradžioje eksperimentavo su sintetiniais garsais, o vėliau sugalvojo mėgiamiausią aštrų ir tamsų garsą derinti prie unikalaus vokalistės Dianos balso. Turbūt daugiausiai teigiamų ir neigiamų komisijos vertinimų susilaukę Days of Eclipse iškopia į pusfinalį.

„Apmaudu, kad grupė įrašiusi tik vieną kūrinį „Adrift“. Klausant jo apima deja vu jausmas, nes daugelis elementų yra tiesiog nukopijuoti iš pasaulyje gerai žinomų grupių, tačiau grupės užmojis yra vertas didžiausios pagarbos. Tereikia kiek geresnio moteriško vokalo ir pasistengti eiti nepramintais takeliais! „Days Of Eclipce“ yra įdomiausia šio konkurso grupė, ypač savo neatskleistu potencialu.“ – dėstė FHM temų redaktorius ir komisijos narys Justas Vaitkevičius.

„Grass On The Floor“:

Vienintelė antrojo etapo grupė, kuri turi šūkį: be noro ir pastangų nėra ir žolės ant grindų. GOTF susikūrė prieš porą metų Alytuje. Savo malonumui grojo garaže, o dabar nusprendė pamaloninti ir plačiąsias mases. Jiems sekasi visai neprastai, nes jie jau MTV ir Coca–Cola „Soundwave“ pusfinalyje.

„Graži vasara, gražus himnas, gražus tekstas, gražus lietuviškas aktualumas.” – moteriškai gražiai „Grass On The Floor“ kūrybą komentavo Delfi žurnalistė bei muzikos ir pramogų skilties redaktorė Gintarė Urnikienė.

„Sweetsalt“:

Grupės vokalistas ir gitaristas Rokas Dobužinskas studijuoja fiziką, gitaristas ir klavišininkas Pijus Ganusauskas mokoksi Antakalnio gimnazijoje, bosininkas Vainius Petkevičius Užupio gimnazijoje, o būgnininkas Jurgis Cicėnas studijuoja socialinius mokslus, žodžiu, berniukai ne iš vieno kelmo spirti. Sweetsalt sako, kad asmeniniai ir interesų skirtumai jų kūrybą įtakoja teigiamai. Turbūt sako tiesą, nes vilniečiai patiko komisijai ir pateko į pusfinalį.

Visada lakoniškas ir tikslus MTV Kūrybos vadovas Tomas Ramanauskas vertina grupės norą ir pastangas skambėi kitaip: „Tai vienintelė grupė šiame konkurse bent kiek pretenduojanti į Indie“.

„Pradžioje grupės registravosi gana vangiai, bet paskui reikalai pajudėjo - gavome 62 konkurso kriterijus atinkančias dainas. Labai džiugina gan plati laimėtojų geografija, grupės ne vien iš didžiųjų Lietuvos miestų. Žinoma, iki aikčiojimo iš nuostabos dar toli, bet padedami kompetetingos komisijos atrinkome penkias grupes, turinčias didžiausią kūrybinį potencialą. Suteiksime jiems šansą tapti MTV žvaigždėmis ir didelių scenų atlikėjais. Konkursas tęsiasi tik toms penkioms grupėms ir dar vienai, kurią netrukus išrinks www.soundwave.lt balsuojanti publika. O nepatekusiems į tolimesnį etapą atlikėjams noriu palinkėti sėkmės. Visi „Soundwave“ dalyviai verti padėkos ir padrąsinimo vien už parodytą iniciatyvą“,- komentavo MTV Baltic Talentų ir Muzikos vadovas Vidmantas Čepkauskas.

Latvijoje į pusfinalį iškopė: „Age of Stones“, „Areal Plant“, „Coming Soon“, „Laime Pilnīga“, ir „Starring Two “, Estijoje: „Giuseppe Perverdi Big Band“, „Junk Riot“, „Lack of Eoins“, „The Nymph“ ir „Tonight We‘ll Talk About“.

Daugiau muzikos ir informacijos: www.soundwave.lt
Paskelbta: 2008.05.16