Dabarprisijungę:
192 252
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

„Saugok meilę!“ šauks klubo „Global“ sienos.

Per 25 metus iš 65 milijonų apsikrėtusių žmonių visame pasaulyje, 25 milijonus jau nužudė AIDS. Gruožio 1 – oji kalendoriuose raudonai pažymėta kaip Pasaulinė AIDS diena. Uostamiečio klubas „Global“ tą šeštadienį ragins rimčiau pažvelgti į šią problemą, o susirinkęs už pultų didžėjų aštuonetas kvies saugoti meilę: Dj Mindaugėlis, Junduls, Uncle Roll, Blackie, Small Town Boy, Playa G, Basstorm bei yrma.

„Naktinis klubas sukuria terpę bendravimui – čia susitinka žmonės. Žinodami savo socialinio vaidmens svarbą, šiuo vakarėliu norime atkreipti dėmesį į AIDS problemą, į tai, kaip yra svarbu pagalvoti apie vienas kitą. Daugelis AIDS dieną per paprastai supranta - neužtenka žinoti vien apie apsisaugojimą. Reikia rūpintis vienas kitu. Susirinkę didžėjai gros vedami būtent šios minties“, - pasakoja klubo atstovai.

Dj Blackie mano, jog su laiku ši diena įgaus vis didesnę reikšmę: „Lietuvoje tai ypač aktualu - kiek teko girdėti per masines informacijos priemones, nėra lėšų sergantiesiems gydyti. O meilę reikia saugoti tik su mylimu žmogumi“.

Junduls šią dieną įvardija kaip atvirumo ir pakantumo laiką tiems, kas myli gyvenimą: „Myliu ir saugau“, - sako jis apie savo meilę. Small Town Boy AIDS diena mokykloje reiškė šventę – progą dar vienai diskotekai, o dabar – „problemą, reikalaujančią ypatingo visuomenės dėmesio“.

„Savo meilę saugoti iš dalies paprasta, tiesiog neverta be meilės daryti to, kas daroma tik iš meilės. Labai gerai, kad egzistuoja tokia diena. Ji priverčia labiau susimastyti apie šią ligą bei jos pasekmes“, - teigia Uncle Roll.

Basstorm nuomone, trūksta rimtesnio žvilgsnio į AIDS: „Norėtųsi, kad paaugliai žvelgtų į tą problemą rimčiau ir atsakingiau. Norisi palinkėti stiprumo sergantiems, o visiems mums, kad nors minutėlei susimastytumėm ir padėtumėm tiems, kuriem sunku ir esame tikrai reikalingi“.

Playa G džiaugiasi, jog žmonės nepasiduoda ligai: „AIDS diena - baisios realybės pripažinimo diena, puiku, kad žmonės rodo iniciatyvą ir kovoja su šia žiauria liga. Reikia jausti atsakomybę, atsakomybę viskam, kas tave supa - kai žmonės tai suvoks, mes išgyvensime renesansą“. Pasak yrmos, dauguma žmonių nesupranta, ką reikia saugoti: „Kai žmonės supras, kas yra meilė, nevertins jos paviršutiniškai, išmoks nuoširdžiai saugoti šią vertybę bei savo artimą, būtent tada žmonija antrą kartą atras ugnį“.

Į „Saugok meilę“ vakarėlį nemokamai bus įleidžiami tie, kas prie įėjimo nepabijos pasibučiuoti ir būti įamžinti fotografo.
Paskelbta: 2007.11.29