Dabarprisijungę:
190 276
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Melas dėl meilės: apie ką dažniausiai meluojama pažinčių puslapiuose?

Didžiausia problema, su kuria susiduria pažinčių puslapių naudotojai: ar tikrai galima tikėti pateikiama informacija?

Viskonsino-Medisono universiteto mokslininkai atliko tyrimą, kuris atskleidė, kad net 80 proc. pažinčių puslapių naudotojų meluoja pateikdami informaciją apie save. Tyrimas taip pat atskleidė, apie ką dažniausiai meluojama pažinčių puslapiuose.

1. Ūgis

Dažniausiai pažinčių puslapiuose meluojama apie ūgį. Klaidingą ūgį nurodo tiek vyrai, tiek moterys. Skaičiuojama, kad net pusė visų pateikiamų ūgių pažinčių puslapiuose yra klaidingi. Moterys dažniausiai meluoja, kad jų ūgis žemesnis, o vyrai nurodo, kad yra aukštesni nei iš tikrųjų.

2. Svoris

Svoris užima antrą vietą tarp dažniausiai sumeluotų faktų pažinčių puslapiuose. Moterys dažniausiai meluoja apie svorį ir pasitaiko, kad nurodo net 15 kilogramų mažesnį svorį.

3. Kūno sudėjimas

Apie kūno sudėjimą dažniausiai meluoja vyrai. Dauguma vyrų nurodo, kad jie atletiški ir raumeningi, net jei taip nėra. Mokslininkai pastebėjo, kad labai retai vyrų kūno aprašymas ir vaizdas nuotraukoje sutampa. Moterys yra linkusios kūno sudėjimą nurodyti labai tiksliai, skirtingai nei vyrai.

4. Amžius

Net trečdalis informacijos apie amžių pažinčių puslapiuose yra nurodyta neteisingai. Dažniausiai apie amžių meluoja moterys, kurios kartais pasijaunina net dešimčia metų.

5. Uždarbis

Nors uždarbį nurodyti prašo ne visos pažinčių svetainės, informacija apie atlyginimą dažnai būna padidinta apie 40 proc. Dažniausiai apie uždarbį meluoja vyrai, nurodydami, kad uždirba daugiau, o moterys linkusios didesnes pajamas nuslėpti.

6. Darbo tipas

Negalima pasitikėti ir darbo apibūdinimu, kuris pateikiamas pažinčių puslapiuose, nes net 42 proc. vyrų ir 32 proc. moterų savo pareigas nurodo neteisingai.

7. Gyvenimo būdas

Apie 16 proc. pažinčių puslapių naudotojų meluoja apie savo gyvenimo būdą. Dažniausiai meluojama apie pomėgį keliauti, sportuoti, sveikai maitintis. Pastebėta, kad vyrai dažnai meluoja, kad reguliariai sportuoja, nors iš tiesų tik domisi sportu ir varžybas žiūri per televizorių. Moterys linkusios nutylėti apie pomėgį domėtis mada, grožiu ir kosmetika, nors dauguma prisipažino, kad tai – vienas svarbiausių jų pomėgių.

8. Nuotraukos

Apklausos rodo, kad labiausiai pažinčių interneto svetainių naudotojai pasitiki nuotraukomis ir jomis pasikliovę renkasi potencialius partnerius, bet tyrimas parodė, kad nuotraukos taip pat dažnai būna netikros arba labai senos ir neatitinkančios tikrovės. Viena iš dešimties nuotraukų pažinčių puslapiuose yra netikra.


Paskelbta: 2013.07.03