Dabarprisijungę:
186 290
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

11 kelių į laimę

Žmogaus laimė nėra atsitiktinis dalykas. Aišku, galima palikti viską atsitiktinumui ir laukti, kol pasitaikys išgyventi ką nors nuostabaus. Tačiau galima ir sąmoningai pasistengti kuo dažniau būti laimingiems.

Gyvenantys santarvėje su savimi jaučiasi laimingi.

Tai reiškia: jokio savęs smerkimo, nuvertinimo, savigraužos! Stiprinkite savo vertės pojūtį ir pasitikėjimą savimi. Tai – svarbios pasitenkinimo sąlygos.

Tyrimai parodė, jog patenkinti žmonės serga rečiau, o jei suserga, greičiau pasveiksta. Ir gyvena ilgiau.

Gražūs prisiminimai sukelia laimės jausmą.

Sąmoningai stenkitės prisiminti tokias situacijas, kai jūs jautėtės puikiai. Po kurio laiko jums lengviau seksis iššaukti teigiamus jausmus, vien pagalvojus apie išgyventas malonias akimirkas.

Judėjimas susijęs su laimės pojūčiu.

Judant gaminasi laimės hormonai. Ypač tų hormonų padaugėja, kai mes sportuojame, šokame arba užsiiminėjame seksu. Užtenka skirti ištvermės treniruotėms po pusvalandį 2-3 kartus per savaitę, kad mūsų savijauta pagerėtų.

Išankstinis džiaugsmas – laimės pranašas.

Kai žmogus iš anksto džiaugiasi kažkuo, kas dar turi įvykti, jo smegenyse gaminasi dopaminas, savotiškas laimės hormonas. Išankstinis džiaugsmas dėl būsimų dalykų sukelia kūne tas pačias reakcijas kaip laimės akimirkos.

Aktyvumas – laimės prielaida.

Suraskite įdomų užsiėmimą, užsiimkite aktyvia veikla, kuri skatintų jus vystytis fiziškai ir dvasiškai, ir išgyvensite laimingų momentų. Už patogumą ir tingumą mes mokame bloga nuotaika ir nepasitenkinimu.

Draugystė neša laimę.

Investuokite daug laiko į draugystę ir socialinius kontaktus. Laimingi žmonės būna tie, kurie palaiko gerus socialinius ryšius.

Pozityvūs tikslai sukelia entuziazmą.

Ieškokite teigiamų tikslų, kurie jus uždegtų. Įkvėpimas skatina smegenis gaminti hormonus, kurie sukelia aistrą ir išankstinį džiaugsmą būsimais laimėjimais.

Laimei reikia Įvairovės.

Pasirūpinkite savo pojūčių įvairove. Stenkitės vis išbandyti kažką nauja: paragauti, pauostyti, pamatyti, išgirsti.

Gyvenimo prasmė suteikia laimę.

Laimės pojūtis glaudžiai susijęs su gyvenimo prasmės klausimu. Atsakymo į šį klausimą mums negali duoti kiti. Jį turime surasti patys.

Rašykite laimės dienoraštį.

Aprašykite dienoraštyje savo išgyventus laimingus momentus ir kartkartėmis vis paskaitykite įrašus. Nuostabių akimirkų prisiminimai atgaivins laimės pojūtį.

Juokas sukelia laimės jausmą.

Juokas yra užkrečiamas. Laisvalaikiu stenkitės bendrauti su tokiais žmonėmis, kurie mėgsta juoktis ir būna patenkinti. Jei sugebate užsikrėsti nuo jų juoku, taip galite užsikrėsti nuo jų ir laime.

 

Paskelbta: 2013.06.26