Dabarprisijungę:
120 130
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Vyrų akimis: pažinčių portalai

Paskutiniu metu vis daugiau žmonių susipažįsta ir užmezga santykius per internetą. Tokios pažintys kartais baigiasi keliais pasimatymais, tačiau pasitaiko ir tokių atvejų, kai sėkmingai sukuriamos šeimos. Tačiau kokia tikimybė, kad parašęs vaikinas ar vyras nori rimtų santykių? Kaip vyrai žiūri į pažinčių svetaines? Ko jie ieško?

Štai tokie klausimai dažniausiai kankindavo mane, ir pagaliau nutariau išsiaiškinti. Nuobodų savaitgalio vakarą užsiregistravau į keletą pažinčių portalų ir atvirai išklausinėjau man parašiusių vaikinų nuomonių.

„(...) čia tikiuosi rasti rimtą merginą (...)“

Taip apibūdino savo pažinčių tikslą 27 metų Povilas. Vaikinas sakė esąs labai užimtas, nes ne tik dirba, bet ir studijuoja. Tikino, kad niekada nerašo to paties laiško kelioms merginoms. Jis nori susirasti panelę, su kuria būtų įdomu bendrauti, todėl prieš rašydamas atidžiai perskaito anketos duomenis ir stengiasi suprasti, ar turi ką nors bendro.

Panašios nuomonės laikėsi ir 32 metų Aurelijus. Vyras aiškino, kad reikia bendrauti tik su tomis merginomis, su kuriomis turi apie ką pašnekėti, todėl vienu metu dažniausiai susirašinėja su vos keliomis. Į pasimatymus kviesti taip pat neskuba, per metus susitikęs buvo tik su keliomis merginomis iš virtualios erdvės. Deja, pažintys nebuvo sėkmingos. Abu vyrai sakė, kad jiems labai svarbios visos detalės anketoje: muzika, mėgstamiausios knygos, laisvalaikio praleidimo būdai.

Atrodo, kad pažinčių svetainėse tikrai lankosi vaikinai su rimtais tikslais. Deja, tokie pasitaikė vos keli, nors laiškų sulaukiau nemažai (profilio nuotrauką įsidėjau paprastą, kasdienę, nieko iššaukiančio).

„Sekso!“

Kai pasakiau, jog rašau straipsnį ir noriu sužinoti tikrą vyriškosios lyties tikslą pažinčių svetainėse, daugelis nesikuklino ir tiesiai šviesiai parašė, kad nori sekso, kiti bandė apsimetinėti ir bėgti nuo tikslaus atsakymo, bet galiausiai prieidavo prie to paties atsakymo. „Nesakau, jog netikiu, kad internete gali užsimegzti rimtos pažintys, tiesiog dabar to neieškau“, – tikino 23 metų Evaldas.

„Aš neapsimetinėju, mano anketoje parašyta, ko ieškau, man atrašo tos, kurios nori to paties“, – be išsisukinėjimų atsakė 22 metų Arvydas. Paklaustas, ar per pusmetį jo anketos egzistavimo laiką portale jis rado, ko ieškojo, atsakė, „taip“.

Buvo ir tokių vyriškos lyties atstovų, kurie išreiškė kritiką merginoms „Kokie dar rimti santykiai, jūs pažiūrėkite, kokias nuotraukas deda“, – atrašė 25 metų Arūnas, kai paklausiau, kodėl jo nedomina rimtesni santykiai. Tiesa, vėliau vaikinas parašė, kad rimtesni santykiai domina, bet nesitiki jų rasti pažinčių portaluose. Taip pat visi pasakė, kad dažniausiai kreipia dėmesį tik į nuotraukas, amžių ir miestą.

Klaidina apgaulinga išvaizda

Ne vienas iš apklaustų vyrų piktinosi, kad dažnai moterys klaidina vyrus savo anketomis. „Juokinga, kai mergina įsideda nuotraukas su bikiniu ar pozuoja bučiuojant kitą merginą, tačiau širsta, kai gauna nekuklų pasiūlymą“, – teigė 24 metų Tadas.

„Nesuprantu kai kurių merginų tikslo vaidinti drovuoles, nors nuotraukos – kaip iš žurnalo vyrams“, – taip pat stebisi 30-metis Audrius. „Kam rašyti seksualias ir dviprasmiškas citatas anketoje, jei nenori net paflirtuoti“, – piktinosi 20-metis Tomas.

Ir tai – tik keletas vyriškosios lyties minčių. Vyrams labai nepatiko tai, kad merginos kartais išreiškia neigiamą nuomonę apie vaikinus, ieškančius internete vienos nakties nuotykių, tačiau pagal panelių nuotraukas atrodo taip, tarsi jos ieškotų to paties.

Išvados

Žinoma, rimtų išvadų daryti negalima, nes susirašinėjau tik su šiek tiek daugiau nei 20 įvairaus amžiaus vyrų, nors jų, užsiregistravusių pažinčių svetainėse, yra tūkstančiai. Tačiau iš 20 vaikinų, kurie man parašė, tik 2 ieškojo rimtos draugystės.

Didžioji dalis vyrų piktinosi, kad moterys juos klaidina. Taigi, prieš pildant anketą pažinčių svetainėse, reikia apgalvoti, ko siekiame. Jei norime susirasti rimtą partnerį, ir anketą reikia užpildyti taip, kad neklaidintumėte vyrų: nepatingėti ir prisiminti paminėti mėgstamas knygas, muziką, filmus, pasigirti pasiekimais ir pomėgiais. Renkantis nuotraukas taip pat gerai apgalvoti, kokias žinias jos siunčia.

 



Paskelbta: 2013.03.26