Dabarprisijungę:
212 274
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kaip išsaugoti nuoširdžius santykius

Kai vaikinas ir mergina įsimyli, tarp jų paprastai užsimezga šilti, pasitikėjimo kupini santykiai. Du mylintys žmonės būna atviri vienas kitam, dalijasi paslaptimis, trokšta išsipasakoti visas naujienas, atskleisti jausmus.

Gyvenant kartu nuoširdų bendravimą netrukus pradeda užgožti buitinės problemos. Sutuoktinius ima daugiau domėtis ne dvasine partnerio būsena, o sveikata ir vaikų auklėjimu, materialinės gerovės kūrimu, įvairių įsipareigojimų vykdymu, buities tvarkymu.

Kai taip atsitinka, partneriai ima vis labiau tolti vienas nuo kito, tampa vienas kitam svetimais žmonėmis. Vaikams ūgtelėjus, toks pasikeitimas gali tapti neištikimybės ar skyrybų priežastimi.

Sutuoktiniams labai svarbu išsaugoti pasitikėjimą, kad šeimoje viešpatautų taika. Kiekvienam žmogui, kad gyventų laimingas, būtina jaustis mylimam. Be pasitikėjimo meilė ilgai netrunka. Šeiminiai santykiai, pagrįsti pasitikėjimu, ilgai teiks abiems partneriams džiaugsmo ir teigiamų emocijų net tada, kai aistros aprims ir nebebus tokios audringos kaip anksčiau.

Kaip išsaugoti ir sutvirtinti pasitikėjimu pagrįstus santykius, kurie buvo užsimezgę meilės romano pradžioje?

Psichologai pataria:

1. Girkite savo išrinktąjį (išrinktąją), sakykite komplimentus, leiskite kitam pajusti savo vertę.

2. Valdykitės ir kontroliuokite savo emocijas. Niekada nežeminkite ir neįžeidinėkite partnerio, net per pačius aršiausius konfliktus. Po kivirčo susitaikysite, tačiau išsprūdusių žodžių susigrąžinti nebegalėsite. Liks nemalonios nuosėdos sieloje, kurios su laiku virs įžeidinėjimų, nutylėjimų ir užuominų lavina, kenkiančia jūsų santykiams.

3. Kontroliuokite save, kai jūs kalbate. Gana dažnai partneriai pokštaudami gali panaudoti vadinamąjį „juodą humorą“. Jauni žmonės juokais gali vienas kitą pavadinti „niekšu“, „nedorėliu“. Tai pokštas, tačiau žmogaus pasąmonė nesupranta tokių juokelių. Kažkur giliai viduje tokie posakiai įvertinami kaip neigiamas požiūris, pagarbos stoka. Po kurio laiko nerimtai pasakyti negražūs žodžiai tampa rimta kliūtimi nuoširdiems ir švelniems santykiams.

4. Kontroliuokite savo gestus, kai kalbatės su partneriu. Nenutaisykite „užsivėrimo pozos (nestovėkite sukryžiavę rankas ant krūtinės, žvelgdami iš padilbų, palenkę galvą žemyn). Kai partneris kreipiasi į jus, būtinai atsisukite. Jeigu ką nors svarbaus dirbate tuo metu ir negalite, verčiau pasakykite, kad esate šią akimirką užsiėmę, bet pasirengę pakalbėti po kelių minučių.

5. Per pašnekesį stenkitės įsijausti į partnerį, atsisėsti ar atsistoti šalia, jei partneris kalba sėdėdamas ar stovėdamas.

6. Kasdien parodykite dėmesį partneriui, negailėkite malonių smulkmenų. Pasistenkite, kad net kasdieniai buities klausimai būtų sprendžiami lengvai ir su humoru.

7. Dažniau šypsokitės. Šypsena puošia žmogų, daro jį patrauklesniu. Jei esate blogai nusiteikę, šypsena atrodys nenatūraliai, partneris būtinai paklaus, kas atsitiko. Pasakykite, kad blogai jaučiatės, bet džiaugiatės, kad jis šalia. Partneris būtinai įvertins jūsų nuoširdžias pastangas neskaudinti jo.

8. Būkite atviri ir nuoširdūs. Netylėkite, kai jus kas nors erzina. Atvirai pasakykite apie tai, ko norite ar kaip jums malonu gauti gėlių ir dovanų.

Pasinaudokite šiais nesudėtingais patarimais. Greitai pastebėsite, kad jūsų santykiai tampa šiltesni, kad partneris vertina jus, mieliau įvykdo jūsų prašymus ir skiria daugiau dėmesio.

Nesistenkite paversti santuokos mūšio lauku. Dalinkite meilę kitam ir gausite patys.

alfa.lt

Paskelbta: 2013.02.27