Dabarprisijungę:
218 308
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kai vyras bijo „prisirišti“ prie mylimosios

Įsitaisėte naują draugą, jaučiate jam simpatiją, stiprų fizinį potraukį, kartu praleidote daug aistringų valandų?. Net jei jūsų meilė trunka jau kelias savaites ar mėnesius, tai dar nereiškia, kad jūsų laukia bendra ateitis ir kad iš to išsivystys ilgalaikė partnerystė.

Ypač vyresnio amžiaus vyriškiai, išgyvenę keletą skausmingų nusivylimų, tampa labai atsargūs ir bijo susieti savo likimą su moterimi.

Tikri jausmai, bet atskiras gyvenimas

Dažniausiai dviejų žmonių ryšys užsimezga ir tampa vis glaudesnis pamažu. Kai abi pusės ima jausti vienas kitam stiprius jausmus, po kurio laiko jos pradeda naują partnerį pristatinėti saviems draugams ir šeimai. Dauguma merginų tai suvokia kaip normalų ir suprantamą dalyką, jos nori integruoti naująjį širdies draugą į savo socialinę aplinką.

Vyras, negalvojantis apie ilgalaikį ryšį, neskuba susipažinti su merginos tėvais ar lydėti į jos draugų vestuves.

Taip pat jis nenori jos integruoti į savo aplinką, vienas kuria gyvenimo planus ir elgiasi savo nuožiūra.

Jeigu toks vyro elgesys užsitęsia, poros ryšys paprastai neišauga iš trumpalaikio meilės romano ribų. Merginai būna labai apmaudu dėl to, ypač kai abu partneriai jaučia vienas kitam tikrus jausmus.

Prisirišimo baimės priežastys

Kokios priežastys verčia vyrą bijoti per didelio artumo? Pirmiausia dėl tokio elgesio būna kalta neigiama patirtis ir per menkas pasitikėjimas savimi. Kai kurie žmonės iš prigimties būna labai nedrąsūs ir jiems sunku atsiverti. Neretai jie būna kilę iš nedarnios šeimos. Jei vaikystėje tėvas su motina nuolat pykosi, namuose buvo daužomos lėkštės, tai berniukas galėjo įgyti atitinkamą supratimą apie šeimyninį gyvenimą, kurio pats nenorėtų patirti.

Geriau vienišas nei suvaržytas?

Vienišius nuo santuokos gali atbaidyti ir šiuolaikinis vaidmenų pasiskirstymas šeimoje. Vyrai nori būti stiprūs ir truputį valdingi, o iš jų reikalaujama klusniai iškraustyti indaplovę, nuvalyti dulkes. Moterys turi rūpintis šeima ir karjera – ir kartu dar būti žavios meilužės. Sulygindama lyčių teises, visuomenė atima iš vyrų dalį vyriškumo.

Ar dar reikia stebėtis, kodėl kai kurie vyrai savo noru lieka viengungiais? Ir savęs realizavimo temos nereikėtų pamiršti. Vienam išvykti į kelionę po pasaulį ar susikoncentruoti į įdomų projektą gali būti labai smagu. Šiuo atveju tvirta santuoka tik trukdo. Iš tikrųjų retas vyras prisipažįsta sau, kad norėtų visą gyvenimą likti vienas. Jis tik ketina kurį laiką pagyventi vienas. Paprastai po kurio laiko išauga artimų žmogiškų santykių poreikis.

Įsimylėjusi bijantį vesti

Ką daryti moteriai, įsimylėjusiai vyrą, bijantį įpareigojančių santykių? Turėkite kantrybės. Atviri, pokalbiai, be jokių kaltinimų, gali nemažai pakeisti. Savo norus dėl santykių ateities reikėtų nustatant laiko ribas, o ne laukti, kol kitas kada nors pasikeis. Garbingai ri atvirai kalbėdamos apie savo jausmus, suteiksite vyrui šansą išlįsti is savo kiauto ir atsiverti meilei.

alfa.lt

Paskelbta: 2012.01.06