Dabarprisijungę:
278 320
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Mergina turi turėti 7 drauges!

Vienintelė gera draugė nepajėgtų patenkinti visų gyvenimo poreikių: būti tobula sąjungininke, sielos guodėja, madų konsultante, patikima kolege, vaikystės prisiminimų puoselėtoja, vakarėlių bendražyge, sporto klubo lankytoja, patikėtine, paslapčių saugotoja, bendraminte... Kiekvienai sričiai reikia vis kitokių draugės sąvybių.

Psichologai apskaičiavo, jog visiems šiems poreikiams patenkinti būtinos septynios draugės.

1. Jaunų dienų draugė

Vaikystės draugė žino visas jūsų tamsiausias paslaptis, prisimena paikas išdaigas mokykloje, pirmąją meilę. Nuostabiausia, kad jos nereikia gėdintis. Ir nors šiandien nebeturite nieko bendra, nes ji liko gimtinėje, o jūs išsikėlėte į kitą miestą, jus vis dar sieja bendros šaknys. Su ja jaučiatės kaip seserys ir galite leistis į nuostabius prisiminimus.

Jūsų draugystei palaikyti naudingi pamėgti ritualai, pavyzdžiui, bendri pusryčiai su skaudama galva po Naujųjų metų sutikimo, sveikinimo žinutės įvairiomis progomis, elektroniniai laiškai sykį per mėnesį. Neskaičiuokite, kuri labiau stengiasi palaikyti kontaktus, tokie dalykai tik kenkia draugystei. Verčiau ryžkitės žengti naują žingsnį: surenkite bendrą savaitgalio iškylą ir pasistenkite pažinti draugę kitoje aplinkoje (ne gimtinėje).

2. Darbo sąjungininkė

Judvi sieja bendras apmaudas dėl viršininko elgesio, kolegų apkalbos, nepakenčiamas maistas kavinėje, nesusipratimai darbe – su tokia sąjungininke lengviau ištverti nykią darbo kasdienybę. Gaivinančios kavos pertraukėlės su ja suskaido ilgą 40 valandų darbo savaitę į pakeliamas darbo dozes. Tokia draugystė naudinga ir karjerai: kadangi jūs nepavydite viena kitai, tai galite palaikyti replikomis per susirinkimą, patarti ir padėti, kai nesudorojate su užduotimis ar kartu apkalbėti klientus.

Darbinės draugystės veši tik absoliutaus dorumo, teisingumo terpėje. Ar jūs įsižeidėte, kad viršininkas ją geriau įvertino? Pakalbėkite su ja apie tai atvirai, užuot apkalbinėjusios ją su kitais. Sunku bus, jeigu ji padarys karjerą ar pereis dirbti į kitą firmą. Pasitikrinkite iš anksto pakviesdama ją vakare į kavinę, ar jūsų sąjunga gyvuotų ir ne darbo metu.

3. Gyvenimo stiliaus mokytoja

Ši draugė atstoja jums įvaizdžio konsultantę. Visur kur jums reikia patarimo – madų, kosmetikos, kelionių ar mitybos klausimais – ji visada padės. Be to, šio tipo moterys būna kilniadvasės: kai jūs kraustysitės į kitą butą, ji tikrai netampys dėžių, bet atsiųs savo asmeninį trenerį jums padėti arba mielai vaikščios su jumis po baldų parduotuves. Nors jūsų pokalbiai dažniausiai sukasi apie naujausias mados tendencijas, o ne apie asmenines problemas, tai dar nereiškia, kad ji jas ignoruoja: kai jums blogai, ji iškart prisistato.

Kaip atpildo už savo žinias ir gyvenimo stiliaus išmanymą įvaizdžio konsultantė laukia iš jūsų žavėjimosi ja ir lojalumo. Jei ignoruosite jos idėjas, ji greitai įsižeis. Draugystė gyvuoja mainų principu. Atsilyginkite jai savo talentais, pavyzdžiui, pagalba gaminant valgius ar prižiūrint gėlių darželį.

4. Greita draugė

Į naktinį klubą? Šį vakarą? Žinoma! Ši mergina – tikras energijos šaltinis ir visada sutiks leistis į spontaniškus žygius. Su ja neimsite per naktį aptarinėti savo sielos būsenos, užtat galėsite pašokti iki paryčių. Ten, kur netrūksta gėrimų, vakaras su ja prabėgs smagiai. Ypač patogu, kad ji kiekviename bare ar klube pažįsta bent vieną barmeną ar muzikantą, todėl su ja mėgaujatės VIP statusu.

Greita draugė suteikia trumpalaikių malonumų. Puoselėti glaudžius kontaktus jai nebūdinga. Ką ji ruošiasi veikti, galite sužinoti iš jos „Facebooko“. Dar nė karto su ja ramiai nepaplepėjote? Ir nebūtina: kiekviena draugystė turi savo privalumų. O ši gyvuoja tik dėl to, kad jums malonu kartu leisti laiką, pamirštant problemas.

5. Užsiėmimų bendrininkė

Tikriausiai ji sutiktų kartu su jumis vogti arklius – bet yra daug gražesnių užsiėmimų: pavyzdžiui, jogos treniruotės, trumpa iškyla į gamtą, pusdienis, praleistas vaikščiojant po muziejus, parodas. Ši mergina taip maloniai nesudėtinga, ji ilgai nesvyruoja kviečiama kur nors nueiti ir neišvargina klausinėdama smulkmenų. Tik sėdėti su ja kavinėje būtų per daug nuobodu, ji trokšta naujos patirties, naujų išgyvenimų, įspūdžių. Laimei, ji pati nepaniursta, kai jai pasidaro nuobodu, o greitai priklabina jus pakilti nuo sofos ir kur nors traukti.

Neturinčioms pastovaus partnerio tokia draugė yra aukso verta. Leidžiant laiką su ja galima nesunkiai susipažinti su naujais žmonėmis. Su tokia drauge reguliariai susitikinėjate, kai būnate šviežiai išsiskyrusi su buvusiu mylimuoju. Užsiėmimų bendrininkė padeda jums likti ištikimai sau ir neignoruoti savų interesų.

6. Sielos guodėja

Su šia drauge geriausia šlamšti šokoladą, kai tampa nebepakeliamas nelaimingos meilės skausmas, žiūrėti vaizdajuostes prie vyno taurės ar kalbėtis sekmadieniais po kelias valandas. Su ja galima išsiverkti, paskambinti jai vidury nakties. Ji sugeba tai, kas sunkiai sekasi daugumai žmonių: išklausyti, supra

sti, paguosti, apglėbti. Kadangi draugystė nefunkcionuoja vienpusiškai, kartais ir ji sugniuždyta paskambina į jūsų duris, ieškodama paguodos.Kartu išgyventi sunkūs laikai sutvirtina ryšį. Ypač puiku, kad jums abiem atrodo, jog mėgstate viena kitą tokią, kokios esate. Krizių metu tai nepakeičiama.

Kadangi sielos guodėja yra tokia jautri ir jausminga, ji greitai pasijunta apleista arba pradeda pavydėti. Tada patenkate į emocinį malūną: viena vertus, ji per daug kabinasi į jus, kita vertus, jums malonu, kad kažkas taip jumis rūpinasi. Pasakykite jai aiškiai ir maloniai, kai pasijusite suvaržyta, norėsite daugiau erdvės ir pabendrauti su kitomis draugėmis.

7. Geriausias draugužis

Kadangi jis – jūsų buvęs draugas, berniukas iš smėlio dėžės arba gėjus, tai sekso klausimų frontai seniai išsiaiškinti. Jis padeda jums pažvelgti į viską iš vyriškos perspektyvos ir mainais leidžia jam išaiškinti moteriškos sielos subtilybes. Jus sieja geri mainų santykiai. Ypač naudinga, kad jis kartais pasiaukoja kaip vairuotojas, kai jūs neturite vyruko, kuris nuvežtų į močiutės aštuoniasdešimtmetį ar lydėtų pusseserės vestuves.

Moterys, kurios neturi vyro arba kurių partneris per daug užsiėmęs, linkusios geriausią draugužį naudoti kaip atsarginį vyrą. Kitaip nei jūsų vyras, jis neniekina roko atlikėjų, todėl galima jį pasikviesti į koncertą. Nesipriešinkite, kai jis pats kartais pasiūlo kur nors nueiti kartu ir leiskite jam pateikti staigmeną.

alfa.lt

Paskelbta: 2011.12.19