Dabarprisijungę:
244 304
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Nusivylimai prie Kalėdų eglutės

Ne vienas prisipažįsta nemėgstantis Kalėdų, nes šios šventės jiems susijusios su dideliu stresu, šeimos narių barniais ir kartėliu. Nors jie visada deda tiek daug pastangų, kad sukurtų namuose harmoningą ir taikią atmosferą.

 

Nemalonumai paprastai prasideda gerokai prieš šventes. Reikia atspėti, ką kiti norėtų gauti dovanų. Vyrus apima panika, nes jie nekenčia parduotuvių ir jaučiasi nepajėgūs pripirkti artimiesiems dovanų. Atsidūrus sausakimšame prekybos centre  nesunku įsitikinti, koks tai stresas.

Iš šalies tokios problemos neatrodo rimtos, tačiau už jų slypi per daug sureikšminti lūkesčiai. Čia kalta ir reklama, nuolat kalanti žmonėms į galvą, kad laimę galima nusipirkti. Šiais krizės laikais ne visi išgali padovanoti artimiesiems brangių ir gausių dovanų ir dėl to graužiasi. Nors mažai kas susimąsto, kaip ir kodėl susiklostė tokios tradicijos šeimoje ir kas jas paskatino.

Moterys nervinasi, nes jos tiek daug visko prisiplanuoja, norėdamos sukurti nuostabią šeimos šventę, ir joms visada pritrūksta laiko ir jėgų. Dauguma šeimų dar prieš Kalėdas susipyksta dėl Kalėdų.

Dienos prieš šventes, kupinos skubėjimo, rūpesčių, įtampos, nervinimosi. Reikia parūpinti ir supakuoti dovanas, nupirkti maisto produktų, prigaminti šventinių patiekalų, sutvarkyti butą, pasipuošti patiems. Po tokio streso būname visai išvargę ir įsitempę sėdame prie stalo, pasirengę pratrūkti nuo menkiausios kritiškos artimųjų užuominos.

Pretekstų šeimyniniams konfliktams netrūksta: tai motina pakritikuoja, kad dukra netinkamai iškepė žąsį, tai vyras po uošvės pretenzijų išeina iš kambario garsiai trenkęs durimis, tai močiutė pyksta, kad anūkė atisisakė eiti su ja į mišias, tai sūnus verkia gavęs ne tokį kompiuterinį žaidimą, kokio norėjo. Pagyvenę tėvai svajoja, kad visa šeima susirinktų prie jų stalo. Paaugliai nenori nuobodžiai švęsti su suaugusiais. Jiems įdomiau išvengti varginančių šnekų ir smagiai leisti laiką su draugais.

Kalėdos – Meilės šventė, susijusi su stipriomis emocijomis ir romantiškais lūkesčiais. Kai tie lūkesčiai neišsipildo, jaučiamės nusivylę, abejojame savimi ir kaltiname savo artimuosius.

 

alfa.lt

Paskelbta: 2011.12.01