Dabarprisijungę:
168 226
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Meilė iš pirmo žvilgsnio

Ar egzistuoja meilė iš pirmo žvilgsnio realybėje?

Ar meilė iš pirmo žvilgsnio pasitaiko tik muilo operose ir filmuose apie vampyrus? Netikėti apklausos rezultatai.

Septynios sekundės

Jis išvysta ją ir iškart supranta, kad tai jo gyvenimo moteris. Variantas „Meilė iš pirmo žvilgsnio“ žada laimę be streso, santykių su partneriu užmezgimą be netikrumo ir nerimo, gryną romantiką. Vis dažniau klausiame savęs, ar ji apskritai egzistuoja, nes tikrovėje dauguma žmonių išgyvena visai kitus dalykus.

Traukos jėga susiformuoja per pirmąsias sekundes

Ar mes įsimylėsime vienas kitą ar ne, iš tikrųjų nulemia pirmoji minutė, kai kuriais atvejai net kelios sekundės. Portalas „ElitePartner.de“ apklausė per 2 000 viengungių. Jų atsakymai skatina patikėti legendinės meilės iš pirmo žvilgsnio egzistavimu. Dauguma vienišių per kelias sekundes suvokia, ar jie galės pamilti pirmą kartą sutiktą priešingos lyties žmogų. Tik 16 procentų apklaustųjų prisipažįsta, kad tam nustatyti jiems prireikia kelių susitikimų.

Taip ar ne? Atsakykite nedelsiant!

Pirmosios akimirkos susipažįstant nulemia, ar įsižiebs meilė. Pagal apklausą, 46 procentams antrosios pusės ieškančių vienišų žmonių prireikia poros minučių, kol jie suvokia, ar galės įsimylėti kitą žmogų.

Kas penktam apklaustajam užtenka tik kelių sekundžių. 17 procentų vienišių nurodė, kad tokiam sprendimui priimti jie sugaišta kelias valandas. 16 procentų apklaustųjų turi susitikti su kandidatu į mylimuosius kelis kartus, kad sužinotų, ar jaučia jam potraukį.

Žaibiški pasąmonės signalai

Ar vieniši žmonės per daug pasitiki pirmuoju įspūdžiu? Gal jis iš tikrųjų atskleidžia tiek daug?

„Tai gali nuskambėti neįtikinamai, bet iš tiesų mes pajuntame simpatiją ir potraukį per kelias minutes ir sužinome, ar žmogus mums patinka, ar ne, – patvirtina portalo „ElitePartner.de“ psichologė Lisa Fischbach. – Mūsų smegenys žaibiškai nuskanuoja svarbiausią informaciją, pasąmonė įvertina ir pasiunčia teigiamą arba neigiamą signalą didiesiems smegenų pusrutuliams. Tai refleksinė reakcija, kurios mes negalime kontroliuoti.“

Ar išaugs didelė meilė?

Šią spontaniško potraukio formą bent sykį gyvenime yra patyręs kiekvienas žmogus. Daugumoje atvejų viskas apsiriboja meilias žvilgsniais, pasimatymu ar trumpalaikiu seksualiniu ryšiu, nes patvariems santykiams užsimegzti reikia kai ko daugiau nei simpatijos. Daug asmeninių ir išorinių veiksnių nulemia, ar du vieniši žmonės, patinkantys vienas kitam, taps pora.

Kai iš spontaniško potraukio išsirutulios harmoningi santykiai, laiminga pora galės juos vadinti meile iš pirmo žvilgsnio.alfa.lt

Paskelbta: 2011.08.29