Dabarprisijungę:
192 276
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

8 dalykai, kurių negalima sakyti savo vyrui

Vienas geriausių dalykų santuokoje, kad savo vyrui galime sakyti ką tik panorėjusios. Tai tikra tiesa, kaip ir tai, kad toks atvirumas sukelia konfliktus, įskaudina, dažnai tampa ilgalaikių nuoskaudų priežastimi. JAV psichoterapeutė ir įvairių knygų autorė Judy Ford sako: „Kiekviena pora turi išmokti kalbėtis ir žinoti, ką galima sakyti ir kokias mintis geriau nutylėti. Daug negražių žodžių išgirstame kiekvieną dieną, dėl to jaučiamės nesaugūs mus supančiame pasaulyje. Neturėtume taip jaustis namuose. Saugumas ir pasitikėjimas labai svarbu. Jei norite sukurti patikimus santykius, pradėkite nuo savęs. Yra dalykų, kurių savo vyrui geriau nesakyti“.

1. „Tu toks pats kaip ir tavo tėvas“.

„Negražu įžeidinėti mylimąjį sakant, kad jis demonstruoja blogiausius savo šeimos narių bruožus“, - sako J. Ford. Prieš sakydama tokius žodžius susimąstykite, kas slepiasi po jais: jūs kritikuojate gyvenimo partnerį ir jo šeimą, be to, netiesiogiai sakote, kad jam nėra vilties pasikeisti. „Tiesiog pasakykite, kas jums nepatinka, o kad jūsų vyras elgiasi visai kaip ir jo tėvas, geriau nutylėkite“, - pataria J. Ford.

2. „Kada susirasi naują darbą?“

Susimąstykite, kodėl norite, kad jūsų vyras susirastų naują darbą? Ar jis per daug laiko praleidžia ne namuose? Manot, kad jis turėtų siekti karjeros aukštumų? Gal norite, kad jis daugiau uždirbtų? „Nebandykite įžeisti gyvenimo partnerio, kritikuodama jo darbą ir nekaltinkite, kad jis negali išlaikyti šeimos. Vyrai save vertina pagal darbo pasiekimus ir sugebėjimą išlaikyti šeimą. Jei nuvertinsite jo pastangas, jūsų vyras jausis bevertis ir nereikalingas šeimai. Geriau pasikalbėkite apie tai, kaip jis vertina savo karjeros galimybės, kartu pasvarstykite, kaip pagerinti šeimos materialinę padėtį.“

3. „Mano mama įspėjo, kad taip elgsiesi!“

Susipykote ir norite pasakyti savo vyrui, kad jūs ne viena – jus palaiko ir jūsų mama. „Šeima yra viena komanda. Šeimos pagrindas – jūs ir jūsų vyras. Sakydama, kad jūs palaikote mamos mintis, kurios yra priešingos jūsų vyro nuomonei, griaunate šeimos vieningumą. Jei jūsų nuomonės išsiskyrė, ieškokite kompromiso. Visos problemos turi būti sprendžiamos išklausant abiejų partnerių nuomones, bet koks rėmimasis kitų žmonių mintimis ar įtaka veiks neigiamai jūsų santykius“, - sako J. Ford.

4. „Tiek to, padarysiu tai pati!“

Kiekvienas vyras siekia parodyti, kad jis gali viską, o jei ko ir nesugeba, gali išmokti. Jei nuolat kartosite, kad viską galite padaryti pati, jis galvos: „Aš niekados nesugebėsiu patenkinti jos poreikių“. Tokios mintys suardys jūsų ryšį. Vyrams patinka jaustis reikalingais. Net jei jūsų vyrui nesiseka teisingai sudėti skalbinių į skalbimo mašiną, pagirkite jo pastangas.

5. „Tu visad...“ arba „Tu niekad...“

„Tai dvi labiausiai vyrų nekenčiamos frazės, - sako J. Ford. – Tokie teiginiai verčia jūsų vyrą gintis. Be to, retai tokie teiginiai būna teisingi, o vyrus erzina, kai pamirštame jų pastangas.“ Geriau paprašykite vyro elgtis kitaip. Frazės: „Gal geriau..“ arba „Gal vis dėlto galėtum...“ nesukels konflikto, be to, paskatins jūsų vyrą pasistengti.

6. „Nemanai, kad tie marškinėliai tau per maži?“

Tai tik pavyzdys, kai moteris vengia kalbėti tiesiai. Jei norite pasakyti, kad jūsų vyras priaugo svorio, kalbėkite ne apie jo marškinėlius, bet apie padidėjusį pilvuką. „Sakykite viską tiesiai. Vyrai nesupranta užuominų, o po kiek laiko supratę, jaučiasi apgauti. Jei jūsų vyras priaugo svorio, pasakykite apie tai tiesiai ir pasiūlykite sprendimą. Iš pradžių palaikykite jį, kartu atsisakykite saldumynų ar eikite pabėgioti, pajutęs rezultatą jūsų vyras pradės stengtis pats.“

7. „Ir vėl susitiksim su jais?“

Nieko blogo, jei jums nepatinka jo draugai, tačiau negalite kritikuoti savo vyro draugų, nes su jais jis sieja savo praeitį ir prisiminimus. Tiesiog pasakykite vyrui, kurie draugai jums ne prie širdies ir pasiūlykite su jais matytis rečiau. Jei tie draugai iš tiesų nepakenčiami, jūsų vyras su laiku tai pamatys. Turėkite kantrybės.

8. „Pabūk su vaikais. Tik nedaryk... ir būtinai nepamiršk...“

Tradicinis žmonos elgesys, kuris vyrus... erzina. Būkite šiuolaikiška, nustokite nurodinėti. Leiskite pačiam vyrui mokytis būti tėčiu. Net jei matote, kad jam nesiseka, palaukite, kol pats vyras ateis paklausti jūsų patarimų. Būkite jo patarėja ir partnerė.

 alfa.lt

Paskelbta: 2011.08.19