Dabarprisijungę:
250 274
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Ar iš tikrųjų priešingybės traukia?

Meilė neturi jokių tvirtų taisyklių, tačiau daugelis žmonių ir šiais laikais vadovaujasi amžiaus senumo teiginiu: priešingybės traukia.

Neseniai atlikta studija visgi rodo, jog tai ne visada būna tiesa. Panašumai dažniau suveda žmones.

Kalifornijos universiteto mokslininkai išsiaiškino, jog žmonės labiau linkę atkreipti dėmesį į asmenis, kurie yra panašaus „lygmens“ ar panašaus patrauklumo. Šį aspektą jie vadino „atitikimo hipoteze“. Be abejo, asmenybės charakterio bruožai ir bendri interesai užimta tam tikrą vaidmenį santykiuose, tačiau pirminiam susižavėjimui svarbesnis atitikmens faktorius.

Tyrimui buvo pasirinkti vienišų žmonių pamėgti pažinčių portalai.

Mokslininkai išanalizavo per 3000 heteroseksualių vartotojų anketų ir taip pat atkreipė dėmesį į kiekvieno iš jų populiarumą.

Populiarumas priklausė nuo tam vartotojui skirtų priešingos lyties įvairaus turinio žinučių skaičiaus.

Itin dažnai pasitaikydavo, jog žmonės, susilaukdavę didelio dėmesio, bendraudavo su panašaus populiarumo priešingos lyties atstovais.

Panašiai elgėsi ir mažesnį populiarumą turintys vartotojai. Jie tarpusavyje bendraudavo žymiai intensyviau nei su daugiau dėmesio susilaukiančiais portalo lankytojais.

Vėliau tyrėjai nutarė sekti daugiau nei 1 mln. anketų, tačiau rezultatai buvo tie patys: visi rinkdavosi potencialius partnerius, kurie į juos būdavo panašūs savo patrauklumu ir populiarumu.

Autoriai pastebi, kad duomenys, surinkti laboratorijoje ir iš internetinių pažinčių portalų, įrodo, jog renkantis partnerius svarbūs savęs vertinimo, fizinio patrauklumo ir populiarumo aspektai. Kita vertus, kiekvienam žmogui šie faktoriai yra skirtingo svarbumo ir ne visada gali turėti įtakos pasimatymų skyrimui.

Tačiau jie pabrėžia, jog „labiausiai stulbinanti prognozė yra ta, kad neišvaizdūs žmonės ir toliau rinksis panašaus patrauklumo partnerius“.

alfa.lt

Paskelbta: 2011.07.12