Dabarprisijungę:
78 122
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Kaip susidoroti su apatija santykiuose?

Nenuostabu, jog dauguma santykiuose išgyvena tiek pakilimus, tiek nusileidimus. Vienas jų – dažną porą apimantis apatijos laikotarpis, kai abu partneriai paskęsta rutinoje. Jei poros nesiims jokių veiksmų tam, kad pakurstytų aistrą, apatija santykiuose įsikurs dar ilgam.

Patarimai

  • Pakalbėkite su savo partneriu apie tai, kaip jaučiatės dėl jūsų santykius ištikusios krizės. Problemos ignoravimas – ne išeitis. Paaiškinkite jam, kad apatija jus žeidžia, tačiau neužsipulkite. Atskleiskite keletą savo silpnybių, kurios, manote, galėjo prisidėti prie šios situacijos rimtumo. Padėkite sutuoktiniui atsiverti.

  • Suteikite savo partneriui daugiau laiko pamąstyti apie tai, ką kalbėjote. Nemaldaukite dėmesio ir per daug nevarginkite jo šiuo apmąstymų laikotarpiu. Suteikite partneriui laisvės ir erdvės pagalvoti apie tai, ką sakėte. Laisvė gali įžiebti santykių kibirkštį.

  • Pastūmėkite savo partnerį keisti jo požiūrį į apatiją. Pasitikėkite savimi ir savo santykiais. Sukurkite nepriklausomybės jausmą. Tai paskatins jūsų partnerį pamąstyti, ką santykiuose jis priima kaip natūralų dalyką.

  • Nepamirškite drauge juoktis ir praleisti šiek tiek smagaus laiko. Žiūrėkite juokingus filmus, kartu darykite tai, ką mėgstate. Stenkitės partneriui priminti, kodėl jis įsimylėjo jus. Laiko ir pastangų pagalba apatiją santykiuose kaipmat nugalėsite.

alfa.lt

 

Paskelbta: 2011.07.04