Dabarprisijungę:
206 286
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

STUDENTĖMIS tapusios MOKINUKĖS HELIOS klube jau spalio 9d.

Naktinis klubas “HELIOS” tęsdamas itin sėkmingą klubinių koncertų ciklą – jau spalio 9-ąją dieną, penktadienį, pristatys ilgai lauktą ir daugelio klubo lankytojų pageidautą “EX Mokinukių” koncertą. Šiuo metu “Studentėmis” persivadinusi grupė atliks visus žymiausius savo kūrinius,- tad, panašu, jog vakarėlis su visomis keturiomis grupės merginomis tęsis ligi pat paryčių! “Mokinukes” - balsingų, muzikalių ir simpatiškų marijampoliečių grupę subūrė "O Lia Lia" vadovė, scenos mohikanė, festivalio "Laumės Juosta" vadovė, išauginusi ne vieną puikų vokalistą, Laima Lapkauskaitė. Jau pirma jų daina "Pažadai" tapo savotiška sensacija ir garantavo merginoms daug žadančią muzikinio kelio pradžią. Vėliau sekė 3 populiarūs albumai "Pažadai", "Maža Širdelė" ir "Pagauk" ir jų hitai "Nevaryk Manęs Iš Proto", "Bye Bye Bye", "Mažyti Mielas", "Ar Mane Matei?".

Grupės sudėtis :

Ineta - nuostabi šokėja, puiki karšto šokolado gamintoja ir gyvūnėlių mylėtoja, o draugėms - gerumo ir draugiškumo pavyzdys.

Iruna - vienas vedančiųjų grupės vokalų, principinga ir ne pagal metus brandžiai žiūrinti į savo muzikinį kelią. Kaip "O Lia Lia" solistė yra išleidusi solinę kasetę, o savo ateitį sieja su dainavimu.

Kristina - nuostabaus spalvingo žemo balso bei vienos gražiausių Lietuvos estrados šypsenų savininkė, kuriai didžiausia vertybė - šeima.

Rūta - vairuojanti motorolerį dainininkė, gražaus, švelnaus balso savininkė. Garsėja savo išsiblaškymu - kartą iš Ispanijos festivalio namo yra grįžusi be striukės.

Viskas prasidėjo Marijampolėje, 2003 metų lapkričio mėnesį. Laimai Lapkauskaitei į galvą šovė mintis suburti šešių merginų grupę ir pavadinti „Mokinukėmis“.Nebuvo taip, kad merginos buvo naujos ir nepažįstamos. Jos buvo kartu jau nuo trejų ar ketverių metų, o ir vadovė Laima joms nebuvo naujas veidas, todėl kad visos lankė jos vadovaujamą chorą „O lia lia“.

Naujos grupės pavadinimas rodė, jog dainos be abejo turės būti daugiau ar mažiau susijusios su mokykla, pirmąja meile, namų darbais ir kitais mokykliniais dalykais. Merginų apranga taip pat turėjo atspindėti šiuos kriterijus. Netrukus buvo sukurta pirmoji „Mokinukių“ daina „Pažadai“. Nenuostabu, kad ji apie pirmąją meilę. Netruko praeiti kelios savaitės, o ši daina jau buvo radijo stočių topų viršūnėse. Po jos sekė antroji grupės daina „Bye bye“, kuri taip pat tapo hitu - ją niūniavo kas antras gatvėje sutiktas paauglys. Grupė labiausiai buvo pastebėta „Eurovizijos“ atrankoje, kur dainavo kaip vakaro svečias. Salė šėlo, klausydama merginų ir palydėjo karštais aplodismentais. Po šio pasirodymo grupė buvo kviečiama į vis daugiau renginių, filmavimų. O ir „Radiocentro apdovanojimuose“ gavo „Metų debiuto“ apdovanojimą. Merginos gavo ne tik šį, bet ir daugybę kitų apdovanojimų, tokių kaip: Auksinį „Tango TV“ šalmą, dvi „Vaikų balso“ statulėles ir kt. Po sėkmingų metų, „Mokinukės“ išleido savo pirmąjį debiutinį albumą „Pažadai“. Albumą tikrai galima vadinti pasisekusiu, nes jis buvo parduotas 30000 kopijų tiražu ir tapo platininiu. Jis perkamas ir dabar.

Daugelis manė, kad „Mokinukės“ laikina ir „dar viena“ atsibodusi merginų grupė.Greitai teko nusivilti, nes jos net nesiruošė grimzti į dugną – uoliai dirbo keliose įrašų studijose, įrašinėjo naujas dainas, rengė koncertus, dalino autografus. Argi ne geras gyvenimas? Po vienerių metų, grupė išleido antrąjį kompaktinį diską „Maža širdelė“. Jis sulaukė ne mažesnio pasisekimo nei pirmasis albumas. Per pirmas dvi albumo pardavimo dienas jo buvo parduota 2,5 tūkst. kopijų. Albume pasimatė ir grupės pokyčiai. Merginos atrodė labiau subrendusios, rimtos. Tai parodė ir albume esančios nuotraukos bei naujos dainos, kuriose galėjome išgirsti įvairių stilių priemaišų. Pačioms „Mokinukėms“ naujoje fotosesijoje buvo labai keista nesišypsoti, o būti rimtais veidais. Pamatę nuotraukas ant albumo viršelio, ne vienas aikčiojo ir spėliojo ar ten tikrai tos pačios „Mokinukės“, kurios dainavo apie mokyklą ir pirmąją meilę.. Tikrai taip! Koncertų programa pasidarė gyvesnė, merginos dirbo atiduodamos visą save ir savo energiją į koncetą susirinkusiems žmonėms. Renginiuose jos dainavo su tokiomis žvaigždėmis, kaip Egidijus Dragūnas, Tyronas Nesby, Žilvinas Žvagulis, Rytis Cicinas, Vudis, Rūlė, Žas ir kt.

Nauja grupės sudėtimi (nors merginos ir tos pačios, tačiau dviejų nebėra) „Mokinukės“ toliau žengė muzikos keliu. Ir kuo toliau, tuo labiau nebepanašėjo į mokinukes. Pasirodė pranešimai spaudoje, internete, jog merginos pradėjo bendradarbiauti su žinomu šalies stilistu bei dizaineriu, ir kad netrukus sulauksime dar daugiau pokyčių. Iš tiesų, po kiek laiko, Nidoje vykusiame koncerte, „Mokinukės“ į sceną lipo jau naujai apsirengusios. Manau, naujoji apranga tikrai pribloškė mados kritikus ir, ko gero, jie nebeturėjo ką pasakyti prieš. Juodos, lengvai krentančios suknelės, šviesios kojinės virš kelių, Kristinos kelį puošiantis juodas raištis, merginų kaklus puošiantys akcentai – tai tikrai nustebino ir daug mačiusius. Pasikeitusios šukuosenos, pakirpti plaukai – visiškai naujos „Mokinukės”! Neskaitant išvaizdos, tame koncerte išgirdome ir naują dainą, pavadinimu „Melagis“, kurią „Mokinukėms“ sukūrė žinomas šalies dainininkas, grupės „Delfinai“ lyderis Stano. Taigi, kuo toliau, tuo daugiau naujų dainų galėjome išgirsti grupės archyve. Po kelių mėnesių merginos pateikė dar dvi naujas dainas „Meluok,meluok“ bei „Tą vakarą“. Netrukome pastebėti, jog „Mokinukių“ pasirodymų padaugėjo, jas galėjome pamatyti kiekviename renginyje, daugelyje per televiziją rodomų koncertų, Kalėdiniuose bei Naujametiniuose koncertuose jos taip pat buvo pakviestos dalyvauti. Daugelio gerbėjų galvose pradėjo kirbėti mintis, jog netrukus turėtų pasirodyti ir naujasis „Mokinukių“ albumas. Visi jo be galo laukė, norėjo pamatyti dar didesnius merginų pokyčius ne tik aprangoje, bet ir muzikoje. Nerimaudami, gerbėjai klausinėjo „Mokinukių“ kada gi išvysime naująjį albumą, ir po ilgo laukimo, prieš kelias dienas, dienos šviesą išvydo ketvirtasis „Mokinukių“ kompaktinis diskas „Noriu Būt Laisva“. Ne vienas netruksite pastebėti, jog tai žodžiai iš grupės dainos „Užrakinta – surakinta“.

Taigi jau spalio 9-ąją dieną “Helios” lankytojams patiems teks galimybė įvertinti naująjį „Ex Mokinukių“ ir jų vadovės darbą bei pasilinksminti klausantis žymiausių žaviųjų merginų kūrinių.
Paskelbta: 2009.09.30