Dabarprisijungę:
62 108
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Savo pirmas oficialias varžybas Lietuvoje sužais Darius Kasparaitis.

Jau netrukus, spalio 12 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje įvyks neeilinis ledo ritulio mūšis. Pirmą kartą mūsų šalyje bus surengtos pajėgiausios Europos ledo ritulio lygos KHL oficialios varžybos. Jose susigrums dvi Rusijos super komandos - Kazanės „Ak Bars“ ir Sankt Peterburgo SKA. Pastarojoje komandoje žaidžia tituluočiausias Lietuvos ledo ritulininkas Darius Kasparaitis. Dėl to, kad Darius atstovavo Rusijos rinktinei, jis negali rungtyniauti mūsų šalies nacionalinėje komandoje. Tad šios rungtynės bus pirmasis oficialus šio žaidėjo mačas Lietuvoje. Vienas geriausių Lietuvos ir Rusijos gynėjų yra pirmasis lietuvis 1992-aisiais patekęs į NHL lygą ir joje žaidęs net penkiolika sezonų. Nuožmiu charakteriu ir kovingumu NHL lygoje garsėjęs ritulininkas yra laimėjęs visų spalvų Olimpinių varžybų medalius.

Ant ledo – būrys legendų

Mačas tarp SKA ir pernai metų KHL čempionų „Ak Bars“ - tai unikali galimybė Lietuvos sporto gerbėjams pamatyti tokio aukšto lygio ledo ritulio komandas, atstovaujančias tokį stiprų čempionatą. Tą vakarą ant „Siemens” arenos ledo pamatysime aukščiausio pasaulinio lygio žvaigždes: Alekseju Jašiną, Sergejų Zubovą, Sergejų Briliną, Aleksejų Morozovą, Danį Zaripovą, Aleksejų Tereščenko ir žinomą legendinį Darių Kasparaitį.

„Jums įdomu, kodėl mūsų namų varžybos vyks per 700 kilometrų nuo Sankt Peterburgo nutolusiame Vilniuje?“ - klausia Rusijos klubo SKA atstovas spaudai. „Šis KHL čempionato mačas į Lietuvos sostinę buvo perkeltas dėl to, kad SKA varžybų kalendoriuje numatytą dieną neradome laisvos arenos Sankt Peterburge,“ - tęsė jis.

Lyga - antra pagal pajėgumą pasaulyje

Pirmą kartą mūsų šalyje įvyksiančios varžybos pristatys ir visą Kontinentinę ledo ritulio lygą (KHL), kuri yra antra pagal pajėgumą pasaulyje po Šiaurės Amerikoje vykstančios NHL. 2008-aisiais dujų milžinės „Gazprom“ įkurtas turnyras vyksta Rusijos Federacijoje, Latvijoje, Baltarusijoje ir Kazachstane. Lygoje žaidžia net 24 komandos, kurias atstovauja 775 ledo ritulininkai.

„Šis mačas - atsakingas uždavinys SKA ledo ritulio klubui ir Kontinentinei ledo ritulio lygai. SKA šiuo atveju bus arenos šeimininku, tad visi gerbėjai ateisiantys į tribūnas turėtų pasijusti kaip namie ir pasidžiaugti unikalia ledo ritulio švente. Be to, mes tikimės, kad šių varžybų bei visos KHL sėkmė galėtų duoti stiprų impulsą ledo ritulio augimui ir Lietuvoje“, - tvirtina komandos iš Sankt Peterburgo atstovas.

Bilietai į ledo ritulio varžybas nuo šio pirmadienio – visose TIKETA kasose.
Paskelbta: 2009.09.17