Dabarprisijungę:
188 264
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Martin Solveig – šokių muzikos pasaulio genijui lenkiasi net prezidentai.

Martin Solveig – tai nepaprastai spalvingi vaizdo klipai, šimtą kartų girdėtas „Everybody“, mažiausiai 300 pasirodymų per metus, nuotaikingasis „Jealousy”, Jean Paul Gaultier bei „Ford“ reklaminis ir muzikinis veidas, grojimas Kanų filmo festivalio uždarymo vakarėlyje bei „Christian Dior“ mados namų kolekcijos metu. Jeigu to mažai, Martinui Solveigui simpatijų nė nebando slėpti pats Prancūzijos prezidentas Nicolas Sarkozy, kuris jį kvietė į savo rinkimų agitacinius renginius. Vienas brangiausių didžėjų pasaulyje jau spalio 3 d. naujojoje sostinės pramogų ir koncertų erdvėje „Teatro arenoje“ taps pagrindine išskirtinio renginio „Bubble Rouge“ žvaigžde ir atliks savo gyvą programą. Prancūzija turi tik tris tokio masto pasaulinio lygio didžėjus – tai Bob Sinclar, neseniai Lietuvoje apsilankęs David Guetta bei pirmą kartą į mūsų šalį atvykstantis Martin Solveig. Visi jie labai skirtingi, bet beprotiškai populiarūs šokių muzikos solistai.

Berniukas, kuriam neįtikėtinai sekasi

Nepaprastai kūrybingam ir visada originaliam Martinui Solveigui vos 33-eji. Skirtingai nei kitos šokių muzikos žvaigždės labiau gerą berniuką, nei sekso ikoną primenantis Prancūzijos TV serialų aktorius, radijo laidų vedėjas, didžėjus, prodiuseris ir vokalistas gali pasigirti nepaprastai sėkminga karjera. Jo sėkmės užtektų mažiausiai trims atlikėjams.

Martin Solveig tiek Prancūzijoje, tiek už jos ribų yra tapęs tikru šokių muzikos simboliu. Jis yra sukūręs ne vieną superhitą bei įvertintas daugeliu garsių muzikinių apdovanojimų ir ne tik. Bene svarbiausias apdovanojimas jam buvo įteiktas pernai rudenį, kai Prancūzijos kultūros ministrė už kultūrinius nuopelnus šaliai jam įsegė kavalieriaus ordiną.

Viską pradėjęs nuo Bob Sinclar sukurto projekto „Africanisn“, netrukus jis ėmė leisti savo solinius albumus, šiandien Martinas jų turi jau keturis. Tai – auksiniai ir platininiai, šimtais tūkstančių parduoti diskai „Sur la Terre“, „Suite“, labiausiai jį išgarsinęs „Hedonist“ bei pats naujausias „C'est La Vie“. Būtent šį įrašą šokių muzikos stabas gyvai pristatys Vilniuje. Beje, Martin Solveig buvo vienas daugiamilijoniniu tiražu parduoto Bob Sinclar albumo „Western Dream“ prodiuserių.

Išskirtiniai hitai ir vaizdo klipai

Vienas žinomiausių pasaulyje prancūzų muzikantų yra išleidęs per dvidešimt singlų ir didžioji jų dalis tapo pasauliniais šokių muzikos superhitais. Sunku net visus išvardinti - tai „Madan”, „Jealousy”, „Rejection“, „Rocking Music”, „Everybody”, „Something Better” bei patys naujausi „One, 2, 3“, „I want you". Šiuos Martin Solveig kūrinius galima išgirsti mažiausiai trijuose šimtuose rinkinių, kuriuos surinko patys garsiausi pultų meistrai nuo diskotekų autoriteto Pete Tong bei David Gueeta iki John Digweed bei Dave Seaman.

Visus šiuos hitus dar labiau populiarino vienas už kitą įdomesni, spalvingesni ir originalesni vaizdo klipai. Martin Solveig visada išsiskyrė nebanaliais video darbais, kuriuose niekada nepamatysi kvailo seksualumo, apsinuoginusių šokėjų ir kitų nuspėjamų dalykų. Išskirtinis prancūzo klipų bruožas - visuose bent vieną rolę (dažniausiai pašiepiančią jį patį) būtinai turi suvaidinti ir pats šokių muzikos maestro. Dėl savo originalumo M. Solveig vaizdo klipai itin mėgstami muzikinių kanalų programų vadovų bei muzikos gerbėjų visame pasaulyje.

Groja kiekvieną dieną

Per paskutinius dešimt metų Martin Solveig atostogavo mažai - vakarais ir naktimis jis grojo, dienomis skraidė iš taško A į tašką B, o pertraukose tarp koncertinių turų įrašinėjo naujas savo dainas. Prancūzo koncertiniai turai po Aziją, Australiją ar JAV prilygo garsiausių roko grupių turams. Tuo tarpu, prabangiuose San Tropezo, Ibizos, Kanų ir Monako klubuose bei kazino Martinas gali jaustis kaip namuose. Ten jis pasirodo nuolatos.

Šie metai nėra išimtis. Šiandien nepaprastai populiarus bei geidžiamas prodiuseris ir 2009-aisiais savo pasirodymus rengia vis kituose miestuose kiekvieną dieną. Iškalbinga, kad šią vasarą spalio 3 d. išskirtinio „Bubble Rouge“ renginio svečias turės vos kelias laisvas dienas.

Pernai Martin Solveig kartu su David Guetta ir Carl Cox surengė grandiozinę diskoteką Paryžiuje, net 80 000 žmonių talpinančiame futbolo stadijone „Stade De France“. Prancūzijos futbolo ir regbio rinktinių namų aikštelėje anksčiau koncertus rengė tik pačios garsiausios grupės ir atlikėjai: „The Rolling Stones“, Celine Dion, AC/DC, Paul McCartney, U2, Madonna, „Depeche Mode“.

Įsigyti pigesnius bilietus į Martin Solveig koncertą galima - bilietupasaulis.lt ir bilietai.lt. Pirmųjų 500 bilietų kaina tik 68 litai, vėliau bilietai brangs.

Martin Solveig Video:
http://www.ctv.lt/video/2851/Martin-Solveig--Jealousy-
http://www.ctv.lt/video/2854/Martin-Solveig--Everybody
http://www.ctv.lt/video/2856/Martin-Solveig--Rejection
http://www.ctv.lt/video/2855/Marting-Solveig--I-Want-You
Paskelbta: 2009.08.04