Dabarprisijungę:
304 328
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Pirmąjį lietuvišką animacinį serialą įgarsino žymus muzikantai ir prodiuseriai.

Gegužės 15 d., 18:00 val. MTV eteryje startuoja pirmasis animacinis serialas lietuviškos televizijos istorijoje „Sandra! Arba vingiuotas kelias į žvaigždes.“. 2-4 min. trukmės serijos MTV eteryje bus rodomos kas savaitę, visą vasarą. Po kiekvienos naujos serijos pasirodymo ją, kaip ir visas praėjusias, dar sykį bus galima pamatyti http://sandbox.mtv.lt/. Jau dabar Sandrai visi norintys gali rašyti piktus, palaikymo, prakeikimo ar patarimų laiškus į jos asmeninę pašto dėžę sandra.morozaite@gmail.com. Sandra – naivi, itin kvaila ir pilkesnė už bet kokią vidutinybę blondinė, dirbanti soliariume, gyvenanti su neseniai iš Airijos statybų grįžusiu ne itin išsilavinusiu vaikinu ir svajojanti apie svaiginančią šlovę bei jos vardo linksniavimą absoliučiai visuose geltonuosiuose Lietuvos spaudos puslapiuose. Vieną naktį susapnavusi Britney Spears, ji nusprendžia tuščiai nebesvajoti ir padaryti viską, visiškai viską, kad tik taptų žvaigžde.

"MTV pelnė pasaulinę šlovę ne tik dėl muzikos, bet ir dėl animacijos. Ji buvo kitokia nei piešiniai aplink, visuomet drąsi, kontraversiška. Taip ir su "Sandra!" - jei serialas sulauks neigiamų vertinimų, vadinasi, viskas gerai. Tikslas kilnus - pasijuokti iš graudžiai selebričiams atnašaujančios visuomenės, beviltiško "garsių neaišku už ką" kulto ir nešvarių šou verslo užkulisių. Tiesa, privalau pastebėti, kad tai yra satyra. Žmonės be humoro jausmo pasijaus įžeisti net ir nematę serialo.", - pasakojo MTV Networks Baltic kūrybos vadovas, Tomas Ramanauskas.

Nekomercinis animacinis serialas buvo kuriamas savo resursais, laisvu nuo darbo MTV laiku. Didžiąją dalį „MTV Lietuva“ darbuotojų balsų animacinio serialo žiūrovai galės girdėti jau nuo pirmosios serijos. „Metal on Metal“ narys Manfredas įgarsino Sandros vaikino, Dublino, personažą, generalinis „MTV Networks Baltic“ direktorius, Marius Veselis, įgarsino įkyraus žurnalisto personažą, o MTV Talentų ir muzikos departamento vadovas, Vidmantas Čepkauskas, gerbėjams geriau žinomas kaip hito „I‘ll be gone“ kūrėjas Vidis, įgarsino Lietuvos Respublikos Seimo pirmininką – Arūną Valinską. Kitus personažus įgarsino Orinta Servaitė, grupės „Happyendless“ vadybininkas Arūnas Matačius, vyriausioji „MTV Lietuva“ režisierė, Silvija Vilkaitė.

„Serialo dar nė nerodome, o jau sulaukėme kritikos. Ir keista, ir malonu. Būtent tokiems žmonėms, kurie varginasi ilgai bambėti, rašyti komentarus, laiškus, skambinti bei aiškinti, kad jiems nepatinka vienas ar kitas dalykas MTV eteryje, ir norisi primygtinai pasiūlyti pažiūrėti bent pirmąją seriją. Iš anksto spėju, kad taip neįvyks, nes jie tuo metu žiūrės kokią paskalų laidą apie pūkučius, meilužius, turtus ir šlovę. Visi kiti, kurie pavargo nuo lūžtančių nagų istorijų, vyrų su karoliais, šeimyninių duetų šlamšto spaudoje ir TV ekranuose, tikrai įvertins mūsų kandumą Lietuvos pseudo garsenybių atžvilgiu. Visos be išimties vadinamosios žvaigždės turi po trupinėlį Sandros, nes Sandrą mes kūrėme atidžiai išstudijavę šio visuomenės pakraščio mentalitetą, kalbos manieras, vertybes, prioritetus, gyvenimo būdą ir aprangos stilių.“, - kalbėjo serialo prodiuserė, Monika Grybauskaitė.

„Serialą kūrėme juodai baltą. Neskyrėme daug dėmesio animacijos įmantrybėms, užtat scenarijus ir tekstai – esminė serialo stiprybė. MTV visada labiau vertina turinį, idėją, o ne tuščius blizgučius. Juo labiau, kad pasaulinė JAV animacinio serialo „South Park“ sėkmė įrodė, jog neva tai atsainiai nupiešti personažai gali tapti top įžymybėmis ir turėti milijonus gerbėjų.“,- kalbėjo generalinis MTV Networks Baltic direktorius, Marius Veselis.

„Sandra. Arba vingiuotas kelias į žvaigždes.“ – nuo gegužės 15 d., 18:00 val. tik per tikras garsenybes rodančią televiziją – MTV.
Paskelbta: 2009.05.05