Dabarprisijungę:
198 270
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Rankų šešėlių teatro guru „Skalvijos“ kino centre pristatys savo filmus apie Gruziją.

Lietuvoje viešintis gruzinų teatro „Budrugana Gagra“ šešėlių teatro vadovas, legendinis Gruzijos aktorius ir režisierius prof. Gela Kandelaki kovo 2 d. 18 val. 30 min. „Skalvijos“ kino centre surengs savo filmų vakarą. Dokumentinių filmų triptikas „0,047 % Žemės“ sukurtas 2007 metais. Filmai pasakoja apie atokiuose Gruzijos kaimuose gyvenančius žmones, jų kasdienybę. „Filmuose norėjau parodyti tą Gruziją, kurią be galo myliu ir dėl kurios pasilikau gyventi gimtojoje žemėje. Pasaulio žiniasklaidoje suformuotas Gruzijos įvaizdis neturi nieko bendra su tikruoju gruzinų tautos veidu“, - vos atvykęs į Lietuvą sakė režisierius. G. Kandelaki yra baigęs Tbilisio valstybinį Šotos Rustaveli teatro ir kino institutą bei Maskvos valstybinį kinematografijos institutą. Iš viso G. Kandelaki filmografijoje yra 11 animacinių, 9 trumpametražiai, 2 vaidybiniai, 4 dokumentiniai filmai ir 2 filmai-spektakliai.

Kino mylėtojams G. Kandelaki yra žinomas kaip vienas pagrindinių garsaus gruzinų režisieriaus Otaro Joselianio filmų aktorių. Menininkas sukūrė pagrindinį vaidmenį legendinėje juostoje „Gyveno strazdas giesmininkas“ (1970 m.).

„Budrugana Gagra“ šešėlių teatras į Lietuvą atvyksta pirmą kartą. Vasario 28 d. Vilniaus „Keistuolių teatre“ bus parodyti keturi spektakliai. Trupė taip pat keliaus ir į kitus Lietuvos miestus.

„Skalvijos“ kino centro inf.
Paskelbta: 2009.02.26