Dabarprisijungę:
268 308
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Klube „Global“ koncertuos grupė „Sel“

Vasario 28-ąją, šeštadienį, uostamiesčio klube „Global“ – išskirtinis renginys. Čia pavasario sezoną paskelbs Vilniaus grupė „Sel“, rengianti ilgai lauktą gyvo garso koncertą. „Grosime viską“, – paklaustas apie vakaro repertuarą, dosniai pažadėjo „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas, neseniai prabilęs apie planus rudeniop išleisti albumą. Savaitgalio koncerte skambės gausūs grupės hitai bei naujausi kūriniai, taip pat ir artimiausiu metu radijo stotis pasieksiantis singlas „Ten, kur sapnai“. Koncerte, kuriam klubo didžiojoje salėje bus įrengta erdvi scena, grupės nariai pasirodys šešiese. Sudėtis – stabili, tiesa, iki šiol komanda negali rasti nuolatinės pamainos pernai autoavarijoje žuvusiam Jevgenijui Snytkinui. Jis grupėje „Sel“ skambino saksofonu, taip pat buvo „Tipo grupės“ narys.

Paskutinįjį kartą iki šiol „Sel“ uostamiestyje koncertavo pernai rugpjūtį, viešbučio lauko terasoje. „Kadangi erdvė buvo palyginti nedidelė, į šį renginį galėjo patekti tik dalis visų norinčiųjų. Tikiuosi, kad jie visi susirinks „Global“ klube“, – vylėsi E. Dragūnas, kviečiantis visus senus grupės draugus ir naujai ją atradusius klausytojus ateiti į koncertą.

Prieš penketą metų tame pačiame klube per grupės koncertą Jūros šventės metu žmonių buvo daugiau nei oro – pasiklausyti gyva legenda tapusio kolektyvo ir jo lyderio tąkart susirinko 1600 klubinėtojų.

E. Dragūno teigimu, jo širdyje mėgstamiausių miestų sąraše Klaipėda užima antrąją vietą po gimtojo Vilniaus – dėl atmosferos ir čia gyvenančių draugų. „Be to, esu didelis DJ Mindaugėlio fanas, – neslėpė „selas“. – Jeigu Vilnius turi Andrių Mamontovą, tai Klaipėda – Mindaugą Bačiliūną.“

Ekonominis sunkmetis, E. Dragūno nuomone, priverčia klausytojus ir renginių organizatorius kruopščiau atsirinkti, ką kviestis koncertuoti, tad gerą muziką siūlantys muzikantai sulaukia daugiau dėmesio, nei vienadienės žvaigždutės. Tačiau tai nereiškia, kad „Sel“ puls koncertuoti intensyviau, nei bet kada. Grupė lieka ištikima savo taisyklei – nuodugniai svarstyti kiekvieną kvietimą pasirodyti.

Šiuo metu E. Dragūnas itin daug laiko skiria savo pusantrų metukų sūnui Deividui. Tačiau muzikiniai darbai niekada nestoja. Drauge su prodiuseriais Mario Basanovu ir Žilvinu Žusinu „selas“ pamažu kurpia naująjį albumą, kuris 17-a metų gyvuojančios grupės diskografijoje bus jau dešimtasis.

2006-aisiais išleistas rinkinys „Muzika“, devintasis grupės studijinis darbas, pelnė geriausio metų albumo vardą „Bravo“ bei „Radiocentro“ apdovanojimų ceremonijose. Apdovanojimais taip pat įvertinta jo titulinė daina „Muzika“ ir kitas singlas, „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“, kurie buvo ilgam užėmę aukščiausias vietas daugelio šalies radijo stočių geriausių dainų sąrašuose.
Paskelbta: 2009.02.24