Dabarprisijungę:
180 246
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

„Hot Shots“ klube „Global“ – su Australijos prancūzu Laurent Dupré.

Ilgos ir tamsios žiemos naktys neprailgsta Klaipėdos klube „Global“. Gruodžio 13-ąją, šeštadienį, esate kviečiami į tech house vakarą, kuriame serijos „Hot Shots“ šeimininkas DJ Junduls pultą dalysis su svečiu iš tolimosios Australijos Laurent Dupré. Rudenį startavę „Hot Shots“ vakarėliai pristato klausytojams muzikos talentus iš Lietuvos ir netikėčiausių užsienio kampelių. Ateinančio šeštadienio pažiba – Laurent Dupré, kuris šokių aikštelę valdo skleisdamas subtilias deep house bangas ir dalydamas tech house kirčius. Ko kada prireikia, žino pats pulto meistras, kurio tikslas – neleisti klubinėtojams ramiai trypčioti vietoje, mat tai, jo nuomone, yra blogiausia, kas tik gali nutikti save gerbiančiam didžėjui.

Vakarėliui nuo pat jo pradžios netrūks sodrumo. „Šiame renginyje spindėte spindės gilūs ir gryni tech house ritmai, – anonsavo Junduls. – Nors man artimesnė šviesioji šokių muzikos pusė, mėgstu ir tamsesnįjį skambesį, kurio daugiausia primiksuoju, kai apšildau kviestinių atlikėjų pasirodymus.“

Temperamentingas atlikėjas Laurent Dupré gimė jaukiame Prancūzijos mieste Monpeljė ir augo klausydamasis prancūzų liaudies muzikos kolekcijos iš vietinės įrašų parduotuvės, o vėliau žavėjosi savitumo nestokojančia šalies estrada bei popmuzika. Nauja kryptimi jo muzikinį skonį pasuko ekscentriškoji new wave laikmečio atlikėja Grace Jones ir jos dainos „Libertango“ ir „Slave to the Rhythm“. Šie kūriniai paskatino Laurent Dupré atrasti elektroninę muziką, kuri tapo didžiausiu jo pomėgiu. Dizaineriu ir reklamos projektų kūrybos vadovu dirbantis melomanas nuo paauglystės visą savo laisvalaikį skiria didžėjavimui ir įrašams.

Už neseniai pasirodžiusį debiutinį kūrinį „Initiate“, išleistą Londono leidybinės kompanijos „Laus Music“, Laurent Dupré ranką spaudė tokie prodiuseriai, kaip Danny Howells, Phonique and Funk D‘Void/Francois Dubois. Tačiau apie aukštesnių viršūnių užkariavimą prancūzas kalbėti neskuba. „Galbūt, kai grįšiu į Australiją, padirbėsiu prie kitos kompozicijos. Tačiau aš per daug neplanuoju. Pasižiūrėsime, kas nutiks – juk gyvenimas nenuspėjamas!“ – sako jis.

Laurent Dupré – senosios mokyklos didžėjus. „Pradėjau miksuoti gerokai prieš skaitmeninę revoliuciją, – pasakojo jis. – Groti iš vinilo plokštelių neabejotinai geriau, deja, jos labai nepatogios vežioti!“ Didžėjus žino, ką sako – visą Žemės rutulį juosiančių maršrutų jo gyvenime netrūksta.

Pakviestas rūpintis vienos prabangios gaminių markės reklama, Laurent priėmė gyvenimo iššūkį ir išvyko dirbti bei gyventi į Australiją. Populiariame Melburno naktiniame klube „Alia“ jis kas mėnesį rengia vakarėlį „Noir*“, yra laukiamas svečias šio bei kitų šalies miestų klubuose, o taip pat tokiuose geografiškai tolimuose taškuose, kaip Valdivostokas (Rusija), Reikjavikas (Islandija), Praha (Čekija), Singapūras, Amsterdamas (Olandija). Į Lietuvą savo kalėdinių atostogų atvykstantis prancūzas po šios viešnagės planuoja apsilankyti ir kitose Europos šalyse.

Mažojoje „Global“ salėje per „Hot Shots“ karščiausiais šokių muzikos hitais vaišins DJ Blackie ir Small Town Boy.
Paskelbta: 2008.12.08