Dabarprisijungę:
200 310
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Pirmasis MTV FRESH apdovanojimas atiteko grupei „Flamingo“!

Kiekvieną kartą, kai muzikos ir vaizdo sintezė yra tokia šviežia, kad net MTV muzikos ekspertai nustemba, stilingiausio muzikinio jaunimo kanalo eteryje galima išvysti vaizdo klipą, kuriam MTV TAM („Talentų ir muzikos“) departamentas suteikia „Fresh“ kategoriją. FRESH yra ypatinga MTV grojaraščio pozicija. FRESH – tai galinga naujos kietos dainos ir išskirtinio vaizdo klipo kombinacija. Šiuo ženklu pažymėta daina ir jos klipas yra dažniausiai rodomi starto savaitės metu. FRESH pozicija – didžiausias įmanomas dėmesys vietinio ar tarptautinio atlikėjo kūriniui, kurio iš MTV įmanoma susilaukti. „Galima sakyti, jo tai MTV būdas skatinti nelabai žinomus vietinius muzikos kūrėjus ir toliau darbuotis, parodyti naujas idėjas, kurti gerą muziką. Nereikia manyti, kad norint gauti „MTV Fresh“ būtina apsistatyti krūva žymiausių prodiuserių, apsikrauti pinigų maišais ir nufilmuoti nesuvokiamo biudžeto vaizdo klipą. „MTV Fresh“ etikete visų pirma žymima gero garso ir vaizdo sintezė. Tokia pačios „Fresh“ kategorijos koncepcija paskatino mus ne tik eterio metu pagerbti to vertus. Po ilgų svarstymų nusprendėme, kad gerai grojantys ir atrodantys nusipelno gauti „MTV Fresh“ statulėlę ir visišką MTV palaikymą bei pritarimą“, - šypsojosi MTV Networks Baltic talentų ir muzikos vadovas Vidmantas Čepkauskas.

Pirmieji statulėle bus apdovanoti grupės „Flamingo“ nariai, kurių vaizdo klipas dainai „Shutdown Baby“ nuo pirmadienio MTV eteryje bus transliuojamas su „Fresh“ ženklu.

„Flamingo“ – grupė iš Anykščių, kurioje šiek tiek daugiau nei trejus metus groja Žilvinas Sebeika (vokalas, elektrinė gitara), Mikas Dulevičius (mušamieji, klavišiniai), Julius Biliūnas aka Jalas (elektrinė gitara) ir Julius Sičiūnas aka Syčius (bosinė gitara, vokalas, klavišiniai).

Kaip juokauja patys grupės nariai, pavadinimas „Flamingo“ nereiškia nieko ir reiškia viską: gyvenimo būdą, bendravimo stilių ir muzikinį skonį.

„Indie stiliaus muziką grojančius „Flamingo“ pastebėjome jau praėjusiais metais ir išrinkome juos geriausia nauja metų Lietuvos grupe „Soundwave“ konkurse. Mus džiugina, kad ir Lietuvoje pamažu atsiranda nauja muzikantų karta, kuri turi ką pasakyti bei parodyti. Manau, kad garbė pirmiesiems gauti „MTV Fresh“ apdovanojimą tikrai paskatins atlikėjus ir toliau nesudėti rankų“, - kalbėjo MTV Networks Baltic talentų ir muzikos vadovas Vidmantas Čepkauskas.

FRESH yra ypatinga MTV grojaraščio pozicija. FRESH – tai galinga naujos kietos dainos ir išskirtinio vaizdo klipo kombinacija. Šiuo ženklu pažymėta daina ir jos klipas yra dažniausiai rodomi starto savaitės metu. FRESH pozicija – didžiausias įmanomas dėmesys vietinio ar tarptautinio atlikėjo kūriniui, kurio iš MTV įmanoma susilaukti. Skaičiai kalba patys už save: vienas video klipas per septynias dienas parodomas mažiausiai penkiasdešimt kartų. Padauginus šiuos skaičius iš trijų MTV televizijų Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, gaunasi įspūdingas rezultatas.

Naujas MTV Networks Baltic apdovanojimas taps paskatinimu Baltijos šąlių atlikėjams ir muzikos industrijos atstovams. MTV FRESH apdovanojimas – draugiškas patapšnojimas atlikėjui, jo prodiuseriams, leidybinei kompanijai ar bet kam, kas susijęs su juo ir jo kūryba. Apdovanojimas sako: “Mums tai žiauriai patinka! Nesustokite! Mes norime daugiau!”. Tai labiau simbolinis trofėjus, įteikiamas FRESH kategorijos standartus atitinkančiam kūriniui ir jo autoriui. Kiekvieną kartą įteikiant prizą, atlikėjai bus pagerbti spaudos konferencija, kuri vyks atlikėjo šalyje - Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje. MTV FRESH apdovanojimas ketina tapti skiriamuoju naujausios ir geriausios Baltijos regiono muzikos ženklu.

Iki šiol MTV FRESH poziciją turėję Pabaltijo vaizdo klipai

Faktas: dešimt Baltijos FRESH vaizdo klipų pristatė 8 skirtingi atlikėjai ir grupės, iš kurių net 6 yra nominuoti MTV European Music Awards Best Baltic Act kategorijoje, o du iš jų tą apdovanojimą laimėjo (Brainstorm, Jurga).

Brainstorm – Lonely Feeling (To Be Lonely) (LV)
Happyendless – Power Forever (LT)
Happyendless – Hello Come On (LT)
Ithaka Maria – The Doll (EE)
Jurga – 5th Season (LT)
Kerli – Walking On Air (EE)
Mantas – Lovefool Tonight (LT)
Skamp – Reach (LT)
Tanel Padar & The S.U.N. – To Hurt Somebody (EE)
Tanel Padar & The S.U.N. – Hopelessness You (EE)

FLAMINGO atsakymai į 10 MTV klausimų:

Kiek grupėje narių?: 4 nariai: Žilvinas Sebeika (vokalas, el. ir ak. gitara), Mikas Dulevičius (būgnai, klavišiniai), Julius Biliūnas (el. gitara), Julius Siciunas (bosinė gitara, klavišiniai, back vocals).

Kada? (gimimas, gyvenimas, mirtis – kada viskas prasidėjo, kas vyksta dabar, kiek planuojate gyvuoti?): Pradėjome 2005 m. Dabar vis dar ieškom savito garso, kad būtų tobula… ir laukite tęsinio...

Iš kur?: Iš mažo Lietuvos miestelio Anykščių.

Kodėl? (Kokie jūsų muzikinės karjeros tikslai ir vizija?): Rasti daug žmonių, kuriems patinka mūsų muzika. Pasidalinti su jais savo mintimis, eilėmis, akordais ir ritmu.

Kuo didžiuojatės? (didžiausi jūsų pasiekimai?): Mūsų muzika skiriasi nuo kitų grupių.. tuo mes ir didžiuojamės.

Kodėl manote, kad jūs jauni?: Nes mes esam.. nesuprantu klausimo.

Kas jums fresh? (Mėgstamiausia daina, albumas, video klipas, atlikėjas/ grupė): Sigur Ros ir Radiohead gabalai, naujas Kings of Leon albumas, naujos Oasis dainos, o mūsų vadybininkas ypač laukia naujo U2 albumo.

Paskutinis kartas kai išsikraustėt iš proto ir kaip tai įvyko?: Per Sigur Ros pasirodymą Rygoje. Ne tik išsikraustėm iš proto, bet ir praradom erdvės nuovoką ir grįžom tik po kelių dienų.

Jei jūsų muzika būtų patiekalas, koks patiekalas tai būtų?: Carpaccio lašiša. Be galo skanu, ne visiems patinka, tik gurmanams, kaip Flamingo muzika.

Kokį įspūdį labiausiai norėtumėte, kad klausytojams keltų jūsų dainos?: Nusipirkti dainą, nusipirkti albumą, nusipirkti bilietą į artimiausią mūsų pasirodymą.

Išmintingi žodžiai?: Rūkymas žudo...
Paskelbta: 2008.10.08