Dabarprisijungę:
190 264
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Į „Global“ įkvėpti gryno oro kviečia Golden Parazyth ir „Suicide DJs“.

Geriau už muziką yra tik gyvai atliekama muzika, – pritariantieji šiam teiginiui šeštadienį, rugsėjo 27-ąją, kviečiami į Klaipėdos naktinio klubo „Global“ vakarėlį „Live“, kuriame aistras kaitins pastarųjų kelerių metų lietuviškos muzikinės eklektikos atradimai – užburiančius kūrinius atliekantis dainininkas bei garsų sintezuotojas Golden Parazyth ir avangardiškas electro kabaretas „Suicide DJs”. Klausytojams ryškiausias elektroninės muzikos naujoves pristatantis klubas „Global“ kviečia susitikti su jaunais, veržliais ir talentingais naujosios kartos atstovais, kuriems žanrų krizės problema neaktuali, nes jie formuoja savo stilius ir kategorijas. Nenuostabu, kad melomanams jų muzika yra it gaivaus oro gurkšnis. Beje, abiem vakaro žvaigždėms šiuo metu – albumų pasirodymo išvakarės.

Didžiojoje klubo scenoje savo kūrybinę laboratoriją įkurdins Golden Parazyth. Savo electro, breakbeat, drum’n’bass ir IDM spalvų turinčius kūrinius jis visuomet atlieka gyvai grodamas ir dainuodamas. „Tikrai dažnas jaunuolis Lietuvoje jau supranta, ką reiškia po atlikėjo pseudonimo einantis trumpas žodelis LIVE“, – auditorijos branda džiaugiasi Kaune reziduojantis Golden Parazyth, 2006-aisiais sužavėjęs intelektualios elektroninės muzikos megėjus savo debiutiniu albumu „Apartment Of Steel“.

Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriantis muzikinių technologijų studijoms universitete bei naujojo albumo įrašams muzikantas nelinkęs įprastais terminais kalbėti apie labiausiai jį traukiančią stilistiką. „Parazyth’uoti galima visomis kryptimis, tai ir smagiausia”, – intriguoja jis ir teigia planuojantis ne vieną projektą su bendraminčiais iš Lietuvos ir užsienio.

Klubo „disco“ salė virs modernaus kabareto scena, kurioje šeimininkaus vilniečių grupė „Suicide DJs”, Klaipėdoje koncertuosianti pirmą kartą. Pernai susibūrusi penkių jaunų aktorių bei muzikantų komanda savo įsimintinuose šou maišo electro ir trombono skambesį, akrobatiką ir vaidybą, kurdama savitą muzikinį teatrą.

Skambus grupės pavadinimas, jos narių teigimu, atspindi jų propaguojamo muzikos stiliaus „alternative comedy“ kelią į mūsų šalies klausytojų širdis, mat, vaizdžiai tariant, groti tokią muziką Lietuvoje – tolygu savižudybei. Atrodo, kad ilgainiui ironiškųjų muzikantų pasakymas liks tik žodžių žaismas. Vos metus gyvuojantis kolektyvas sulaukia galingo klausytojų ir renginių organizatorių palaikymo. Komanda rengia koncertus, pasirodė vienoje scenoje su Vilniuje viešėjusiu žymiuoju eksperimentinio poproko duetu „Sparks“, sudrebino šiemetinio „B2gether“ festivalio sceną ir pelnė „Pravda“ geriausios naujos grupės apdovanojimą.

Operatyviai kūrybingas kolektyvas jau baigė savo debiutinį albumą „Animation“, kurį kitą mėnesį pristatys klausytojams. Šiame rinkinyje bus sudėtos radijo klausytojams jau girdėtos jų dainos „Final Shot“, „The Samurai Song“, „Time To Leave“ bei kiti kūriniai.

Renginio svečiams talkins „Global” rezdientai Uncle Roll ir Mindaugėlis.

Gyva muzikinė naktis – šeštadienį, rugsėjo 27-ąją, 22 val., Klaipėdos klube „Global“.
Paskelbta: 2008.09.23