Dabarprisijungę:
178 248
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

Jei flirtuoja su kitais – nebemyli?

Turbūt ir pati didžiausia feministė pasaulyje negalėtų nesutikti, kad nėra nieko malonesnio už netikėtą komplimentą. Net jei giriama suknelė, nagų lako spalva ar grakšti laikysena – šie maži pastebėjimai gali pakelti nuotaiką visai dienai. Nesvarbu, ar ištekėjusi, ar laisva, ar garbaus amžiaus dama, ar policininkė, ar taksi vairuotoja – visos moterys mėgsta dėmesį ir liaupses, todėl flirtas tampa neatsiejama gyvenimo dalimi.

Moteris – įgimtas grobis

Jau seniai nusistovėjęs posakis, kad vyrai – medžiotojai, ir nori, jog grobis priklausytų tik jiems, ne iš piršto laužtas. Įdėję visas savo pastangas, kad užkariautų moterį (sumedžiotų grobį), jie tikisi, kad dabar moteris priklausys tik jiems ir tarsi trofėjus puikuosis šalia (tikėkimės, kad ne ant sienos). Tačiau dažnai pamirštama, kad jei vyras – įgimtas medžiotojas, moteris – ne tik motina ir globėja. Vyrų atžvilgiu ji tampa ir grobiu. Įpratusios, kad vyras nuolat rodo pastangas, vaikosi jų sijono ir laiko patikrintais, o neretai ir originaliais būdais bando jas užkariauti, moterys gauna lengvą šoką, kai staiga viskas smarkiai aprimsta. Žinoma, ramybė, stabilumas ir saugumas yra visų trokštamos vertybės, tačiau moters pasąmonei to nepaaiškinsime. Jai reikia jaustis geidžiamai, pastebimai.

Flirtas – neištikimybės simbolis?

Kadangi kiekviena moteris nori jaustis geidžiama ir pastebėta, nepriklausomai nuo to, ar šalia jų yra mylintis vyras, ar ne, jos kartais tampa flirto meistrėmis. Tiesiog iš noro įsitikinti, kad vis dar turi parako… Gilesnė iškirptė darbe, šypsena sporto klube ar grakštūs rankų mostai – flirtas, kurio moterys dažnai net nepajaučia, jis taip pat tiesiog įgimtas. Ką jau bekalbėti apie flirtą, suteikiantį tam tikras privilegijas. Juk į valiūkiškai besišypsančią ir šiek tiek kvaila apsimetančią moterį policijos pareigūnai žiūrės kur kas atlaidžiau, o kerinčio žvilgsnio pagalba eilė prekybos centre gali tapti trumpesnė. Ar tai turėtų vyrams kelti nerimą? Jokiu būdu. Anaiptol, pavojaus ženklu reikėtų laikyti nepasitempusią, nesistengiančią moterį, nuolat įsikibusią į vyro parankę. Tai rodo, kad ji yra priklausoma nuo antros pusės, o santykiai, grįsti priklausomybe vienas nuo kito, dažniausiai turi liūdną baigtį.

Kaip neperžengi ribos?

Flirto ir noro gauti dėmesio įrankiais dažnai tampa ir pažinčių portalai, socialiniai tinklai. Atsakydamos į gerbėjų laiškus ir su jais besišnekučiuojančios moterys nesijaučia kaltos prieš savo vyrus, nes tai daro virtualiai, o ne realybėje. Ne viena pažinčių portalo www.ieskok.lt narė pripažįsta, kad čia tikisi tiesiog šilto bendravimo su žmonėmis: „Kartais savo bėdas ir jausmus yra lengviau išsipasakoti nepažįstamam asmeniui“, – teigė viena iš narių. Dažna moteris neslepia, kad pažinčių portaluose tiesiog tikrina, ar jos išvaizda atkreipia vyrų dėmesį, kiek laiškų ji sulauks. Žinoma, bet koks, virtualus ar realus flirtas turi ribas. Dailiosios lyties atstovės turėtų suprasti, kad žmogus, į kurį nukreiptas jų flirtas, gali iš tiesų tikėtis kažko daugiau ir vėliau smarkiai nusivilti, todėl reikėtų nepersistengti ir išlaikyti pakankamą atstumą. Ne mažesnę žalą toks elgesys gali atnešti ir santykiams. Koks vyras norėtų moters, kuri nuolat siekia atkreipti visų vyrų dėmesį, o kiekvienas pasilinksminimas „tik su draugėmis“, baigiasi šokiais iki ryto gerbėjų apsuptyje…

Kalti būna ir vyrai

Kad ir kaip vyrams norėtųsi, dėl nuolatinio flirto su kitais, kaltos būna ne tik moterys. Juk ne paslaptis, kad tai, ko mes negauname santykiuose, bandome kompensuoti kitur. Dažna vyrų neištikimybės priežastis būna antros pusės frigidiškumas, o atšąlus poros santykiams, moterys užsimano įsigyti naminį gyvūnėlį, į kurį galėtų perkelti savo šiltus jausmus. Ne išimtis ir dėmesio stoka. Kai vyras nustoja rodyti dėmesį, stebinti, žarstyti komplimentus, moterys tai bando kompensuoti kitoje aplinkoje. Todėl visiems vyrams reikėtų nepamiršti, kad jų medžioklė turi tęstis ne tik iki kol moteris taps jų, o visą gyvenimą. Kita vertus, santykių ar šeimos problemoms visada yra dar paprastesnis sprendimo būdas. Apie jį esame girdėję visi, bet lietuvių mentalitetas ir konservatyvus būdas dažnai neleidžia nugalėti principų… Tai – paprasčiausias išsikalbėjimas. Kad ir kokie rūpesčiai – dėmesio stoka, intymus gyvenimas, rutina, santykių atšalimas – užkluptų, nereikia visko laikyti savyje ir galvoti, kad antroji pusė susipras pati. Dažniau išsakykite savo jausmus ir jau netrukus pastebėsite, kad mylimajam (-ajai) nebereikia ieškoti dėmesiuo svetur, o visas žavesys ir flirtas bus nukreiptas tik į Jus.

 Ieskok.lt komanda 

Paskelbta: 2015.09.22