Dabarprisijungę:
32 50
  Pažintys Paieška Forumas Pokalbiai SMS pažintys Pramogos

21 laimingų žmonių įprotis

Visi norime būti laimingi. Esame matę žmonių, kurie visada atrodo laimingi, netgi ištikus bėdoms. Nenorime pasakyti, kad laimingi žmonės nejaučia liūdesio, bet jie leidžia jam praeiti pro šalį. Taigi, kokie laimingų žmonių įpročiai gali tapti jūsų įpročiais?

1. Vertinkite gyvenimą. Būkite dėkingi, kad ryte atsibudote, kad esate gyvi. Atraskite vaikišką jausmą džiaugtis gyvenimo stebuklu. Matykite jo grožį, žavėkitės kiekvienu gyviu. Nelaikykite gyvenimo savaime suprantamu dalyku. Nesijaudinkite dėl mažų dalykų.

2. Pasirinkite tinkamus draugus. Būkite su laimingais, pozityviai į gyvenimą žvelgiančiais žmonėmis. Jų vertybės turi atitikti jūsiškes, jūsų svajonės turi būti panašios. Tik su tokiais žmonėmis gerai jausitės, jie visada išties jums pagalbos ranką.

3. Būkite dėmesingas. Priimkite žmones tokius, kokie jie yra. Gerbkite juos, nesvarbu, ką jie pasiekė gyvenime. Padėkite, jei esate reikalingas, ir nesistenkite pakeisti kito žmogaus. Pasistenkite padaryti dieną geresnę visiems, su kuriais susitinkate.

4. Mokykitės. Domėkitės viskuo, kas susiję su jūsų karjera ir pomėgiais. Bandykite naujus dalykus, drąsiai imkitės to, kas jus sudomino.

5. Problemas spręskite kūrybiškai. Negailėkite savęs. Susidūrę su problema, stenkitės kuo greičiau rasti sprendimą. Neleiskite niekam gadinti jums nuotaikos, naujas kliūtis vertinkite kaip galimybę atrasti teigiamus pokyčius. Išmokite pasitikėti savo intuicija – ji niekada neapgauna.

6. Darykite, ką mėgstate. Statistikos duomenimis, net 80 proc. žmonių nemėgsta savo darbo. Nenuostabu, kad tiek daug yra nelaimingų žmonių. Juk darbe praleidžiame labai daug laiko. Rinkitės darbą, kuris jums patinka – papildomi pinigai už darbą, kurio nekenčiate, neverti vargo. Atraskite laiko savo pomėgiui.

7. Džiaukitės gyvenimu. Atraskite laiko pamatyti jus supantį grožį. Pauostykite rožės žiedą, pamatykite saulėlydį, pasivaikščiokite su mylimu žmogumi prie jūros, išvykite su šeima į mišką. Gyvenkite dabar – ne vakar ir ne rytoj.

8. Juokitės. Nežiūrėkite į save ir gyvenimą labai rimtai. Juoktis galima bet kokioje situacijoje. Juokitės iš savęs – juk niekas nėra tobulas. Žinoma, yra situacijų, kai juoktis nelogiška.

9. Atleiskite. Nelaikykite nuoskaudų. Tai žeis ne kitus, o tik jus. Todėl atleiskite kitiems dėl savos ramybės. Jei padarėte klaidą, pasimokykite iš savęs ir sau atleiskite.

10. Būkite dėkingi. Pakeiskite požiūrį į dėkingumą. Skaičiuokite palaiminimus. Būkite dėkingi už savo namus, darbą ir, svarbiausia, būkite dėkingi savo šeimai ir draugams. Raskite laiko pasakyti jiems, kad esate laimingi, turėdami juos.

11. Rūpinkitės santykiais. Įsitikinkite, kad jūsų artimieji žino: jūs mylite juos netgi konflikto metu. Puoselėkite savo santykius su šeima, praleiskite kuo daugiau laiko su jais. Nelaužykite jiems duotų pažadų. Palaikykite juos.

12. Tesėkite duotą žodį. Sąžiningumas yra geriausia politika. Kiekvieną veiksmą ir sprendimą grįskite sąžiningumu. Būkite sąžiningi su savimi ir artimaisiais.

13. Medituokite. Tai padės pailsėti jūsų smegenims. Pailsėję turėsite daugiau energijos. Jei neužsiiminėjate joga ar meditacija, tiesiog pasėdėkite tyloje. Skirkite tam laiko kasdien.

14. Kurkite savo gyvenimą. Darykite taip, kaip jūs norite. Rūpinkitės savimi ir savo šeima. Nesirūpinkite, ką sako ar daro kiti žmonės. Neklausykite gandų. Kiekvienas žmogus turi teisę gyventi taip, kaip nori. Jūs – taip pat.

15. Būkite optimistas. Nugertą stiklinę matykite kaip puspilnę, ne pustuštę. Ieškokite teigiamo bet kokioje situacijoje, kad ir kaip sunku būtų. Žinokite, kad niekas nevyksta be priežasties. Venkite neigiamų minčių. Pakeiskite jas teigiamomis.

16. Mylėkite besąlygiškai. Priimkite visus tokius, kokie jie yra. Neribokite savo meilės. Net jei mylimų žmonių poelgiai jums nepatinka, mylėkite juos.

17. Niekada nepasiduokite. Kiekvieną pokytį priimkite kaip žingsnį jūsų tikslo link. Jūs niekada nežlugsite tol, kol nepasiduosite. Ieškokite sprendimų, nenuleiskite rankų, sudarykite planą ir imkitės veiksmų. Mes visada jaučiamės laimingi ko nors siekdami.

18. Rodykite iniciatyvą. Priimkite tai, ko negalite pakeisti. Laimingi žmonės negaišta laiko ir nešvaisto energijos nuo jų nepriklausomiems dalykams.

19. Rūpinkitės savimi. Prižiūrėkite savo kūną ir sveikatą. Sveikai maitinkitės, sportuokite, dirbkite mėgstamą darbą. Ilsėkitės produktyviai. Gerkite daug vandens.

20. Pasitikėkite savimi. Būkite savimi, negyvenkite kitų gyvenimų. Niekas nemėgsta apgavikų. Atlikite savo vertybių auditą – ką savyje mėgstate ir ko ne. Būkite užtikrinti tuo, kas esate. Darykite tai, ką galite geriausio.

21. Būkite atsakingi. Laimingi žmonės supranta, kad jie patys yra 100 proc. atsakingi už savo gyvenimą. Jie prisiima atsakomybę už savo nuotaikas, požiūrį, mintis, jausmus, veiksmus ir žodžius ir drąsiai pripažįsta, jei padarė klaidą. Šiandien jūs prisiimkite atsakomybę už savo laimę. Laimingo žmogaus įpročius paverskite savais. Ir svarbiausia – būkite ištikimi sau.

Paskelbta: 2014.06.20